Vietnam

Vietnam

Vietnam doet nog steeds denken aan de oorlog, maar die is gelukkig geschiedenis. De herinneringen blijven, zoals de tunnels van Cu Chi en het oorlogsmuseum in Hanoi. Ironisch genoeg hebben deze overblijfselen juist een grote aantrekkingskracht op reizigers. Vietnam wordt ook wel het land van de rijzende draak genoemd. De boeiende, vierduizend jaar oude geschiedenis en cultuur van de bevolking, de smaragdgroene rijstvelden, de rimpelloze baaien, de spectaculaire bergen en oerbossen geven aan dat Vietnam een bezoek meer dan waard is. In de hoofdstad Hanoi ontdekt u bijvoorbeeld nog de architectuur die stamt uit het Franse koloniale verleden en reis buiten de stad via het stroomgebied van de Rode Rivier naar de door bergvolken bewoonde hooglanden en vergeet Ho Chi Minhstad niet, vaak nog Saigon genoemd.

Na de oorlog zijn Noord- en Zuid-Vietnam herenigd en sinds het begin van deze eeuw is Vietnam een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Ondanks deze enorme groei bestaat Vietnam nog voor meer dan 75% uit bergen en bossen, maar de ´bedreiging´ wordt gevormd door de rijke olie- en gasvoorraden die zijn ontdekt.

Klimaat in Vietnam

Vietnam meet van noord naar zuid maar liefst 1650 km. De invloed van het tropische moessonklimaat kan daardoor tot aanzienlijke verschillen leiden in temperatuur als de hoeveelheid regen die kan vallen. In het noorden kan de temperatuur dalen tot 10° C. en kan het snijdend koud zijn door de ijzige wind, terwijl het in het zuiden eigenlijk het hele jaar door warm is tot wel 35° C. November/ december en maart/april zijn goede reisperioden. Dan is de luchtvochtigheid heel draaglijk en is het relatief warm en droog.

Gezond op reis naar Vietnam

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus, DTP (difterie, tetanus en polio). Ook raden wij u Malariaprofylaxe aan. Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als u uit een besmet gebied komt. Ook is in sommige gevallen vaccinatie tegen Hepatitis B, TBC en Rabies(hondsdolheid) verplicht.Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Tags: