Reistips India-Rajasthan

Reistips India-Rajasthan

Rajasthan, de deelstaat van India, is adembenemend, fascinerend en zeer indrukwekkend. Rajasthan staat bekend om zijn eeuwenoude geschiedenis, kunst en cultuur en heeft voor iedere reizigers wat te bieden, van paardrijen en kamelensafari’s tot historische stadjes en prachtige flora en fauna.

Wij vroegen Anneke naar háár India-Rajasthan rondreis.

Wat was jouw hoogtepunt tijdens de reis?

Het maharadjapaleis in Deogarh dat was omgebouwd tot hotel. Hieronder een stukje uit mijn India-Rajasthan reisverslag:

We komen aan bij het hotel. Sorry, hotel??? Dat lijkt meer een paleis of kasteel. Nou dat is het dus ook geweest. Hier heeft de (een?) koninklijke familie gewoond. Een jaar of 15 geleden is het omgetoverd tot hotel. Ik word naar mijn kamer gebracht en dat gaat precies zoals je je dat voorstelt bij een kasteel: eerst de poort door, dan een paar trappen op, een binnenplaats oversteken, een paar trappen binnendoor (hoewel er ook een lift is maar die doet het niet), dan een galerij over, een trap af en dan staan we voor een solide bewerkte deur. Deze zwaait open, ik moet bukken om binnen te kunnen stappen, dan een klein gangetje door en ik sta in mijn kamer. Pardon, kamer?

Dit is werkelijk schitterend!!!! Tegenover mij bevindt zich een hele brede matras, kamerbreed, in een soort van nis met kleine ramen, stapels kussens liggen er op. Het plafond is betegeld en de muren in Moorse stijl met mozaïek belegd. Links van mij de slaapkamer, eerst een bewerkte boog onderdoor. Wederom allemaal prachtig bewerkte tegels en ingelegde muren, een nis met weer een zitje. Een prachtig sprei over het bed. Rechts van mij de badkamer die net zo groot is de slaapkamer (dat zegt meer over de badkamer dan over de slaapkamer  , ook prachtig bewerkt, met nog een oude spiegel van heel vroeger en veel mozaïek.  Gelukkig is alles wel aan de moderne tijd aangepast, en heb ik dus een gewone wc (best handig), een grote douche, twee wastafels. Verder ook ‘gewoon’ airco, een telefoon. En oja, als ik nog een andere deur open doe kom ik op een privé binnenplaatsje met jacuzzi …..

Natuurlijk kan ik mij niet meteen mij te ruste leggen. Je begrijpt dat ik niet gewoon ga ‘slapen’ vannacht ….

Wat zou je toekomstige reizigers willen aanraden en/of afraden?

Ga erheen, meteen!

Wat maakt reizen voor jouw zo bijzonder?

Reizen is voor mij kijken, luisteren en voelen. Kijken naar de landschappen met verbijsterende kleuren, luisteren naar de stilte van het oerwoud in de hitte van een lome namiddag, voelen wat er maar te voelen valt, ijzige wind op de hoogvlakte of een tropische regenbui op je blote huid. En mensen, natuurlijk de mensen. Op reis ontmoet je zulke bijzondere mensen. Is het omdat de mensen elders mooier en boeiender zijn, of is het omdat je zelf op reis meer openstaat voor zulke ontmoetingen en ze toelaat zodat je altijd een stukje van ‘daar’ meeneemt naar ‘hier’ zodat je rijker door het leven gaat?


Geplaatst

in

door

Tags: