Canada

Canada

Het mooie Canada ligt in het noorden van Noord-Amerika en is qua oppervlakte het een na grootste land ter wereld. Het grootste gedeelte van Canada is onbewoond en er is veel ongerepte natuur te vinden. De meeste Canadezen wonen dan ook in het zuiden van het land, langs de grens met de Verenigde Staten. De spreektaal in Canada is Engels, maar in sommige delen wordt er ook Frans gesproken.

Canada staat bekend om zijn flora en fauna die uitermate geschikt zijn voor natuurvakanties. Er zijn veel nationale parken met de meest uiteenlopende planten- en dierensoorten. Voor strandliefhebbers zijn de stranden van Vancouver en Hirtle’s Beach op Nova Scotia aanraders! Het klimaat in dit gedeelte van Canada is wat zachter en maakt een bezoek aan het strand prettig. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen met outdooractiviteiten zoals mountainbiken en kajakken en in de lente is het zelfs mogelijk om te skiën en snowboarden in Whistler. Uiteraard mag een bezoek aan de Nigara Falls niet ontbreken dat jaarlijks door ongeveer 12 miljoen toeristen bezocht wordt. In de hoofdstad, Ottowa, vindt u veel musea en een van de langste ijsbanen ter wereld!

Er zijn verschillende aantrekkelijke reistijden naar Canada. Begin juni en vanaf oktober is er grote kans op sneeuw in de Rocky Mountains. September is ook een prachtige maand vanwege de Indian Summer. Juli en augustus zijn de maanden waarin de temperaturen tot wel 35 graden kunnen oplopen!


Geplaatst

in

door