Hotelkamer

Overnachten in top Europese steden voor de laagste prijs

Hotelkamerprijzen in Europese bestemmingen blijven achter op andere regio’s, dit blijkt uit de meest recente Hotel Price Index (HPI) van online boekingssite Hotels.com.

Het HPI rapport toont een gemiddelde toename in Europese hotelprijzen van slechts 1 procent tijdens de eerste helft van 2012 ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Dit is, in vergelijking met een wereldwijde stijging van 4 procent, een bijzonder trage groei. De economische ontwikkelingen en de eurocrisis zijn duidelijk voelbaar, en Europese hotelkamerprijzen daalden in verschillende Europese regio’s.

Dit is echter wel bijzonder voordelig voor de Europese stedentrip liefhebber.

Oost-Europa

Voor hotelkamers in Oost-Europese bestemmingen werd het minst betaald door reizigers uit de eurozone tijdens de eerste helft van 2012. De steden hebben veel te bieden op het vlak van historie en cultuur, zijn doorgaans gemakkelijk te bereiken en worden dan ook steeds populairder onder stedentrip liefhebbers.

De Litouwse hoofdstad Vilnius was de meest voordelige Europese stad, en reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld slechts €64 per hotelovernachting. Het historisch centrum van Vilnius, ook wel de Oude Stad genoemd, is één van de grootste in Oost-Europa en de Universiteit van Vilnius is, één van de oudste universiteiten in Oost-Europa, opgericht in 1579.

Hotelprijzen in het Baltische Riga waren tevens bijzonder voordelig voor stedentrippers, en met een gemiddelde kamerprijs van €66 per nacht is de Letse hoofdstad één van de goedkoopste Europese steden om te overnachten. De stad is, sinds de Letse onafhankelijkheid in 1991, uitgegroeid tot een moderne Europese stad, en een bijzonder populaire stedentrip bestemming.

In de top 3 bevindt zich ten slotte het Hongaarse Boedapest, waar reizigers gemiddeld €67 betaalden voor een overnachting. De stad, gelegen aan de Hongaarse rivier Donau, is tijdens de laatste jaren uitgegroeid tot het culturele hart van Centraal-Europa.

De 10 goedkoopste Europese stedentripbestemmingen wordt aangevuld door Bratislava, Krakau, Athene, Dublin, Lissabon, Berlijn en Praag. De bijgevoegde tabel biedt een overzicht van de goedkoopste Europese steden en de gemiddelde hotelkamerprijzen betaald per overnachting in euro.

Nederland

Nederland was tijdens de eerste helft van 2012 het op één na duurste land in de eurozone om te overnachten, met een gemiddelde hotelkamerprijs van 110 euro per nacht. Alleen in Finland waren de hotelkamerprijzen duurder (gemiddeld 112 euro per overnachting).


Geplaatst

in

,

door