Reistips Noord-Korea

Reistips Noord-Korea

Noord-Korea, een land die je niet snel terug ziet in een reisbrochure, maar tegenwoordig is het land voor veel reizigers toegangelijk. Wij spraken Marissa en vroegen naar haar Noord-Korea Rondreis.

Waar ben je naar toe geweest?

Noord Korea

Wat was jouw hoogtepunt tijdens de reis?

Wandelen door Pyongyang. Pyongyang is de hoofdstad en regeringszetel van Noord-Korea. Je vindt hier op bijna iedere straathoek beelden, posters of andere vormen van propaganda ter ere van de voormalige leiders en huidige leider van het land.

Wat zou je toekomstige reizigers willen aanraden en/of afraden?

Doen, reis naar Noord Korea, het is echt een bizarre bestemming.  Heel erg intressant , wel goed inlezen want je moet je erg aanpassen als je door Noord Korea reist. Je hebt weinig vrijheid, kan niet uit je hotel  bijvoorbeeld zonder gids , en je bent dus veel met de groep.

Wat maakt reizen voor jouw zo bijzonder?

Reizen is zo bijzonder omdat alles anders is dan in je eigen land, dus de mensen, de geuren en kleuren , het straatbeeld, fruit wat je niet herkent,  het eten,  de cultuur,   een olifant die door de straat sjokt, een brommer met 5 mensen erop, de vaak overweldigende  natuur,  dat is zo spannend. Alles anders dus dat prikkelt al je zintuigen . En soms even terug naar af is ook niet verkeerd,  water uit de kraan wat je niet kan drinken, of soms helemaal geen water, geen warm water in de douche , geen elektriciteit , je weer even realiseren hoe goed we het hebben, back to basic . Dat is natuurlijk helemaal niet erg omdat je weet dat je na het reizen weer wel alle luxe hebt .


Geplaatst

in

door