Reis door Azië

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Bijna niemand komt er tegenwoordig meer onderuit; Oplichterij tijdens het reizen in het buitenland. Door de bevolking worden trucs bedacht om toeristen op een verkeerd spoor te zetten. Om je goed voor te bereiden op je reis naar Azië, worden er hier een aantal trucs genoemd die je kunt tegenkomen tijdens die reis.

De apen op Bali

Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer een lief, klein aapje op je schouder komt zitten en wat eten uit je handen pikt. Maar pas op! Deze apen kunnen door de lokale bevolking getraind zijn om kostbare spullen van je af te pakken. Op Bali bevinden zich gidsen waar je voor een leuk prijsje een tocht door de jungle kunt maken, deze tocht kan alleen behoorlijk duurder worden wanneer een aapje er met jouw spullen vandoor gaat. Wat kun je hier tegen doen? Zorg er vooral goed voor dat je tijdens de tocht door de jungle geen dure bril op je hoofd zet en let goed op je tas, bijvoorbeeld door deze voor op je borst te dragen.


Tuktuk’s in Thailand

In Thailand worden de meeste toeristen opgelicht tijdens een ritje met dé bekende Tuktuk. Er worden door chauffeurs verschillende trucs gebruikt om wat bij te verdienen. Wanneer de chauffeur je van A naar B brengt, kan het voorkomen dat hij onderweg bij een winkel een stop maakt. Vaak zijn dit winkels waar maatpakken worden verkocht of waar ze excursies aanbieden. De driver krijgt voor elke toerist ,die bij de winkel wordt afgezet, benzine voor zijn tuktuk. Ook in de winkels hebben ze goede verkooptechnieken die je vaak over de scheef doen gaan. Pas dus op en laat je niet te snel om de tuin leiden!

Wat kun je hier tegen doen? Zorg er ten eerste voor dat je van te voren een prijs afspreekt. Blijf ten tweede vooral kalm wanneer er toch een winkel wordt bezocht. Koop geen dingen die je niet wilt en zeg de chauffeur dat je graag verder wilt.

Edelstenen in India

Wanneer je geen specialist bent op het gebied van edelstenen, koop ze dan vooral niet van een vreemde snuiter. In India trappen vele toeristen hier dagelijks in. Je gaat er vanuit dat je iets heel duurs aan de haak hebt geslagen. Maar wanneer bij thuiskomst blijkt dat je impulse aankoop helemaal niets waard is én ook nog eens blijkt dat je gewoon een duur stuk glas hebt aangeschaft, baal je als een stekker!


Geplaatst

in

door