Chili in de pan gehakt!

Chili in de pan gehakt!

Heel Nederland is in de ban van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De verwachtingen waren niet bij iedereen hoog, maar na een schitterende revanche op Spanje en een zwaarbevochten overwinning op Australië, wordt aanstaande maandag Chili in de pan gehakt door onze leeuwen.

Chili, pan, gehakt… Krijg je al trek? Wat je misschien niet wist, is dat chili con carne niet uit Chili komt, maar oorspronkelijk uit het grensgebied van de Verenigde Staten en Mexico. Om tóch symbolisch Chili ‘op te eten’, vind je hier een authentiek recept voor chili con carne.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote uien
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 grote groene paprika
1 blik tomatenblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
1 grote pot bruine bonen
1 eetlepel olijfolie
400 gram mager rundergehakt
1½ theelepel chilipoeder
1½ eetlepel bloem
1½ eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze:

Rul het gehakt in een pan of wok en bak de uien, gesneden paprika en knoflook tot deze zacht zijn. Voeg daarna tomatenblokjes toe.
Meng in een kom bloem, suiker en tomatenpuree met chilipoeder naar smaak tot een dikke saus en voeg deze bij het gebakken mengsel van gehakt, paprika, knoflook en tomaat. Eventueel kun je naar smaak nog peper en zout toevoegen.
Doe de inhoud van de pot bruine bonen, inclusief het vocht, hierbij en laat dit ongeveer een kwartier pruttelen waarbij je regelmatig roert. Mocht je de chili niet pittig genoeg vinden, dan kun je altijd nog meer chilipoeder toevoegen.

Geen interesse in de niet-Chileense chili con carne, maar ga jij liever op reis om het échte Chili te verkennen? Wat vooral niet mag ontbreken tijdens je reis, is een bezoek aan de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld, het schitterende Torres del Paine National Park en het bezichtigen van de oudste mummies ter wereld, die vlak bij Arica gevonden zijn. Probeer in de kustplaatsen zeker een ceviche met verse rauwe vis.
Eet smakelijk en veel plezier met de reisvoorbereiding!


Geplaatst

in

door

Tags: