Natuur in China

Natuur in China

China is een land met een bijzondere cultuur en dat is het aspect wat de meeste mensen aanspreekt wanneer ze een reis naar het Aziatische land ondernemen. Het landschap van China is echter minstens zo spectaculair en aangezien het land zich uitstrekt over een enorme oppervlakte, is er een grote verscheidenheid aan natuurfenomenen te bezichtigen.

Landschap

China is het vierde grootste land op aarde. Het landschap kan ingedeeld worden in drie grote gebieden: de hoge bergen van de Himalaya en rivierbekkens van de Yangtze en de Ganges in het westen, het centrale gebied met wat lagere bergen en heuvels, en tenslotte de vlakke landschappen bij de oostkust. Het noordwesten van het land kenmerkt zich vooral door steppes en woestijnen, zoals de Gobiwoestijn en Turpan, maar ook talrijke meren. Het centrale noorden van het land heeft toendra-achtige vegetatie. Het zuiden is dan weer begroeid met tropische regenwouden. Een groot deel van China wordt bedekt met verscheidene types wouden en bossen, maar de helft van het land bestaat uit woestijnen en graslanden.

Bezienswaardigheden China

Tijdens een groepsrondreis in het land zal je naast de hoogtepunten als Beijing en de Chinese Muur kennis maken met enkele bekende bezienswaardigheden. Vooral de karstgebergten rond Guilin zijn een bekend trekpleister. Ook de bergen in China zijn op diverse plekken zeer mooi om te zien, met als hoogtepunt de Tiger Leaping Gorge, een indrukwekkende kloof waar je doorheen kan wandelen. Wie van dieren houdt zal ongetwijfeld panda’s willen zien. Dat kan in speciale reservaten in Foping, Wolong, Anzihe en Tangjahe. Bekijk reistips en lees meer over de natuur in China.

Bedreigde natuur

China is zich steeds meer aan het ontwikkelen. De meeste akkers worden benut door mensen en er worden er nog steeds meer toegevoegd om dit enorme land van voedsel te voorzien. De keerzijde van de medaille is echter dat de groeiende bevolking , de industriële ontwikkelingen zeer veel schade toebrengen aan het milieu en de dieren.  Door de vervuiling en exploitatie van het land worden tal van habitats steeds kleiner en tijgers, panda’s, olifanten en kraanvogels  staan op de lijst van bedreigde diersoorten.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *