Sigaren op Cuba

Sigaren op Cuba

Cuba beschikt over vele bezienswaardigheden, een afwisselende natuur, een prachtige kusstrook met witte stranden en azuurblauwe wateren. Typisch Cubaans zijn natuurlijk de Salsa, Rum en Fidel Castro. Maar waar Cuba het meest bekend om staat zijn natuurlijk de sigaren!

Wil jij ook ‘kennis maken’ met deze beroemde sigaren, bezoek dan Pinar del Rio of Partagas Havanna, echte aanraders! Hieronder een korte omschrijving van de bovengenoemde tips.

De tabaksplantage Pinar del Rio in Cuba

Pinar del Rio is een prachtige groene streek met tabaksvelden, waar de beste tabak van Cuba wordt gemaakt. In deze streek staan overal tabakschuren, boerderijen en droogkamers waar de tabaksbladeren worden gedroogd. De bekende sigarenmerken Romeo y Juliet, Montechristo en Cohiba komen hier vandaan. Een bezoek aan deze prachtige streek met de vele tabaksvelden is tijdens je Cuba reis zeker de moeite waard.

Sigarenfabriek Partagas Havanna

Havana biedt zeer veel bezienswaardigheden voor toeristen. Maar een bezoek aan de sigarenfabriek Partagas mag zeker niet ontbreken tijdens je Cuba reis. De arbeiders rollen gemiddeld 120 sigaren per dag en mogen de hele dag onbeperkt sigaren roken. De sigarenfabriek bestaat al sinds 1845 en is de oudste en één van de beroemdste sigarenfabrieken van Havana.

Tips sigaren kopen in Cuba

Let op met het kopen van sigaren dat je niet te dure sigaren of sigaren van slechte kwaliteit koopt. Koop de sigaren niet op straat, maar bij de tabaksplantages of bij restaurants langs de weg.

Naast de sigaren heeft Cuba als vakantiebestemming jou nog veel meer te bieden! Lees hier meer over de bezienswaardigheden van Cuba


Geplaatst

in

door

Tags: