Reistips Sri Lanka

Reistips Sri Lanka

Sri Lanka werd vroeger ook wel ‘de parel van het oosten’ genoemd. Het is een eiland met nog veel on-ondekte kwaliteiten, een prachtige natuur, verbazingwekkende culturele schatten, een vriendelijke bevolking en natuurlijk zon, zee en strand. Sri Lanka is kort gezegd: Azië in een notendop. Wij spraken Kees dan ook over zijn Sri Lanka rondreis.

Hoe zag jouw Sri Lanka rondreis er uit?

Tijdens mijn reis door Sri Lanka heb ik de oostkust aangedaan. Hier heb ik onder andere Trincomalee (Trinco) en Arugam Bay bezocht. Trinco heeft de mooiste stranden van Sri Lanka. Op 5 minuten varen van het strand ligt Pigeon Island, dit nationale park bevat een van de best overgebleven koraalriffen van Sri Lanka. Je kunt hier met de boot naartoe om te snorkelen of te duiken. Trincomalee is ook een hotspot als het gaat om whale watching. De beste periode is van juni tot september.

Het kleine vissersdorpje Arugam Bay is vooral bekend vanwege de mooie golven en het surfen.  In 2010 en 2011 zijn hier internationale surfwedstrijden gehouden. Dus als je wilt leren surfen dan is dit de ideale plek. Op het lange strand liggen mooie gekleurde boten waarmee je kunt gaan vissen.

Wat was jouw hoogtepunt tijdens je Sri Lanka rondreis?

Dat was overduidelijk surfen in Arugam Bay.

Wat zou je toekomstige reizigers willen aanraden en/of afraden?

Ga naar de wat minder bezochte oostkust. Het toerisme is wat minder ontwikkeld dan de zuid en westkust, maar het is er prachtig en de mensen zijn super vriendelijk.

Wat maakt reizen voor jouw zo bijzonder?

De nieuwe ervaringen, de mooie natuur, maar vooral het ontmoeten van mensen met een andere cultuur.


Geplaatst

in

door