Jordanië

Jordanië

Jordanië is een van de meest verleidelijke en boeiendste bestemmingen in het Midden-Oosten. Het is een klein land, maar er is enorm veel te zien en te beleven. De Grieks-Romeinse ruïnes van de Decapolis in het noorden, de Omajjadische paleizen uit de 7e eeuw ten oosten van Amman en Jarash, het ‘Pompeï van het Oosten’. Volg de oude King’s Highway (koningsweg) die u langs spectaculaire historische vindplaatsen voert zoals Madaba, Karak, Shawbakop weg naar de beroemde Nabateese stad Petra die temidden van rozerode rotsen ligt en alleen via een kilometers lange kloof bereikbaar is. Bezoek de Jordaanvallei of ‘drijf’ in de Dode Zee, en reis verder naar de woestijnlandschappen van Wadi Rum en de badplaats Aqaba aan de Rode Zee.
Jordanië is een kunstmatige schepping uit de 20e eeuw. Het land werd gevormd in 1919, na de Eerste Wereldoorlog en de val van het Ottomaanse Rijk. De eerste koningAbdoellah, voerde zijn afstammingterug tot de profeet Mohammed, 1400 jaar geleden. De huidige koning Abdoellah II is de oudste zoon van de geliefde en charismatische koning Hoessein die 47 jaar lang de scepter zwaaide en in 1999 overleed.

Klimaat Jordanië

In Jordanië schijnt de zon bijna altijd. Regen valt er alleen van het eind van de herfst tot halverwege de lente. In Aqaba in het zuiden en het woestijngebied regent het haast nooit. De beste tijd voor een bezoek is de lente (maart-mei) als het land na de regenperiode met een waas van groen is bedekt. Ook de herfst is een goede periode om rond te reizen. De zomerhitte van boven de 30° C. heeft dan plaats gemaakt voor beter te verdragen temperaturen. Rondom de Dode Zee heerst het hele jaar door een aangenaam klimaat.

Gezond op reis naar Jordanië

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Als u uit een besmet gebied komt waar Gele Koorts heerst – bijvoorbeeld Afrikaanse landen – dan is ook hiervoor een vaccinatie verplicht. De medische zorg in Jordanië is over het algemeen goed.Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door