Stad in Marokko

Koningssteden Marokko

Bezoek de vier koningssteden tijdens jouw Marokko reis. Als je je wilt wanen in het ‘Sprookjes uit 1001 nachten’ gevoel, dan is Marokko de perfecte vakantiebestemming. Marokko heeft als vakantiebestemming veel te bieden; van imposante met sneeuw bedekte bergen, de uitgestrekte woestijn, paradijselijk groene oases tot de drukke en koloniale koningssteden. In de vier koningssteden van Marokko wordt je overweldigd door prachtige paleizen en moskeeën. De sfeer, traditionele oosterse markten en authentieke bevolking zijn typerend voor deze steden.

De vier koningssteden van Marokko

Tijdens jouw reis naar Marokko mogen de vier bekendste steden van Marokko zeker niet ontbreken. Deze vier steden zijn de Koningssteden en bestaan uit Marrakech, Fès, Meknès en Rabat.

1. Koningsstad Marrakech in Marokko

Marrakech, ook wel de ‘rode stad’ van Marokko genoemd is gelegen in het Zuidwesten van Marokko, vlakbij het Atlas gebergte. Koningsstad Marrakech wordt ook wel de rode stad genoemd omdat vele huizen en stadsmuren van rood leem gemaakt zijn. Breng tijdens het reizen in Marrakech zeker een bezoek aan de Koutoubia moskee, het herkenningspunt van Marrakech door de 77 meter hoge toren.

2. Koningsstad Fès in Marokko

Fès is de oudste stad van de koningssteden in Marokko en tevens de culturele hoofdstad. De Medina in Fès, de Fes-al-Bali is de autovrije zone en een waar doolhof van straatjes en steegjes. Je hebt hier het gevoel dat je je in de middeleeuwen waant. Een hoogtepunt van de Medina zijn de vele leerlooierijen die je hier treft!

3. Koningsstad Meknès in Marokko

Meknès wordt ook wel “het Versailles van Marokko” genoemd. Deze bijnaam heeft Meknès te danken aan de vele paleizen die er te vinden zijn. De stad biedt je prachtige fonteinen, moskeeën, paleizen, terrassen en tuinen tijdens je Marokko reis.

4. Koningsstad Rabat in Marokko

De Koningsstad Rabat is de hoofdstad van Marokko. Rabat oogt als een moderne stad, maar is ook een traditionele stad door een mix van moderne cultuur en geschiedenis. Een opvallende bezienswaardigheid die tijdens je reis in Rabat niet mag ontbreken is de Hassantoren.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *