Argentinië

Argentinië

Ze zijn verbluffend mooi, de landschappen in Argentinië. Van de donderende watervallen van de RíoIguazú tot de enorme gletsjers van Vuurland heeft Argentinië de moderne reiziger veel te bieden. In dit op één na grootste land van Zuid-Amerika kunt u rondzwerven over de winderige pampa’s, skiën in luxueuze wintersportplaatsen in de omstreken van Bariloche, genieten van fonkelende wijnen in de bodega’s van Mendoza of tot in de vroege uurtjes doorzakken in het bruisende nachtleven van Buenos Aires – en alles wat daar tussenin zit – zoals het subtropische noorden met zijn beroemde watervallen en jezuïtische missieposten tot het subantarctischeVuurland in het diepe zuiden. Van Córdoba met zijn unieke architectuur naar de ongekende flora en fauna van Patagonië. Van de Atlantische kust via de wijnbouwgebieden in de Cuyo naar het Andesgebergte.

Van de ruim 40 miljoen inwoners wonen er maar liefst 12 miljoen in Buenos Aires. Deze kosmopolitische stad heeft daardoor een geheel eigen cultuur ontwikkeld. Of u nu de tango wilt leren dansen, een voetbalwedstrijd wilt zien of zomaar een praatje wil maken in een café… in deze stad kan het allemaal. In 1976 werd Isabel Perón afgezet en opgevolgd door generaal Videla en pas in 1983 stort het militaire regime in. Argentinië is nu 30 jaar een democratie en beleeft een gezonde economische groei.

Klimaat in Argentinië

In het noorden liggen de woestijnen van Salta en gletsjers zijn er in het zuidelijke Patagonië. Het land ligt grotendeels in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond. Het noordoosten is vochtig en subtropisch, het noordwesten is tropisch, maar heeft zachte winters. De pampa’s zijn gematigd en het zuiden heeft vrijwel het hele jaar lagere temperaturen en neerslag. De zomermaanden in Buenos Aires zijn erg heet en u kunt de stad beter vermijden in januari en februari. De temperatuur schommelt door het jaar heen tussen de 15 en 30° C.

Gezond op reis naar Argentinië

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Malaria komt het hele jaar door dus het is raadzaam om malariaprofylaxe te gebruiken. Gele koorts kan in sommige gebieden voorkomen dus informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door