Canada

Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld en strekt zich uit over een afstand van 5500 km tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Overal proef je nog de geschiedenis en cultuur van de oude Indianen. Via de kolonisten in de 17e eeuw heeft Canada nu een tolerante multiculturele samenleving waar zelfs de Franstaligen als Engelstaligen de strijdbijl hebben begraven. In het oosten liggen de romantische steden Montréal en Québec; het hart van Franstalig Canada en naar het westen de meer op Amerikaanse leest geschoeide steden als Calgary en Vancouver, beide gelegen tussen de RockyMountains en de Grote Oceaan. Hiertussen, en ten noorden van deze steden, liggen enkele van de prachtigste landschappen ter wereld. Canada telt meer dan dertig nationale parken waar grizzlyberen en tal van vogelsoorten leven.

Bijna 80% van de 34 miljoen Canadezen woont in een van de grote steden, dus maar liefst 90% van dit enorme land is onbewoond. Canada bestaat uit 10 provincies en 3 territoria en in het Noordpoolgebied wonen al meer dat 5000 jaar de Inuit die nu eindelijk respect krijgen voor hun cultuur en leefwijze. Charles Dickens omschreef Canada ooit als een land van ‘hoop en belofte’. Voor de bezoekers komen daar nog de prachtige steden, het adembenemende landschap en de verscheidenheid aan culturen bij.

Klimaat in Canada

Het is moeilijk om het Canadese klimaat onder één noemer te brengen. De meeste bezoekers komen in de zomermaanden en dan is de gemiddelde dagtemperatuur 24° C. en dus heel aangenaam. In het noorden is het ‘s zomers rond de 15° C. en op de prairies kan het wel 30° C. worden. ‘s Winters is het heel wisselvallig. De warme golfstroom zorgt aan de westkust dat het er nauwelijks vriest terwijl in Nunavut het kwik kan dalen tot -40° C.

Gezond op reis naar Canada

Vaccinaties zijn niet nodig. Sluit een goede reisverzekering af waarbij ook de kosten van medische zorg en repatriëring zijn inbegrepen. Voor speciale medicijnen en injectiespuiten is een verklaring van uw huisarts nodig zodat u geen problemen krijgt met de douane. Kijk op www.lcr.nl voor actuele gezondheidsproblemen in Canada.


Geplaatst

in

door

Tags: