Brazilië

10 redenen om eens naar Brazilië op vakantie te gaan

Het WK was 8 jaar geleden in Brazilië en daarmee stond Brazilië dan ook in de spotlight door heel de wereld. Maar naast het WK en voetbal heeft Brazilië allerlei dingen te bieden waardoor reizen naar dit grootste land van Zuid Amerika een echte aanrader is. Om je te overtuigen van Brazilië hebben we 10 redenen op een rijtje gezet.

1. Paradijselijke stranden

Je vindt ze in het noorden, je vindt ze in het midden en zelfs in het zuiden zijn er pareltjes van eilanden te vinden. Brazilië wordt omhelsd door paradijselijke stranden. Onze favorieten zijn Copacabana bij Rio de Janeiro en het nabij gelegen eiland Ilha Grande. Maar ook in het noorden zijn hotspots te vinden, bijvoorbeeld bij het hippiedorp Praia di Pipa of Cumbuco dichtbij Fortaleza waar je kunt kitesurfen en en avontuurlijke tochten door de zandduinen kan maken.

Strand in Brazilië

2. Carnaval

Een van de leukste dingen aan Brazilië is toch wel het Carnaval. Als je dus kans ziet om in februari naar Brazilië te reizen moet je zeker richting steden als Rio gaan. Daar wordt Carnaval meer dan uitbundig gevierd.

3. Capoeira

Wil je een actieve vechtsport leren waarbij je meer lijkt te dansen dan elkaar lijkt te schoppen of slaan? Dan moet je in Brazilië zeker een aantal Capoeira lessen nemen. Met name in Salvador de Bahia zie je op het strand genoeg Brazilianen hun kunsten vertonen.

4. Alligators kijken in de Pantanal

In het zuiden van Brazilië, dichtbij de grens met Argentinië vind je een groot natuurgebied dat de Pantanal wordt genoemd. Hier slaap je ’s avonds in hangmatten en maak je ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds bijzondere tochten door de natuur. Denk aan een nightsafari met een boot of een wandeling waarbij je vogelspinnen en toekans probeert te spotten.

5. Duik de Amazone in

Een groot deel van Brazilië wordt bedekt door de Amazone. In dit groene natuurgebied verdwaal je als je zonder gids met een boot het water op vaart. Maar met een gids ontdek je allerlei bijzondere plekken. Zoals meeting of the waters waar een ligt gekleurde rivier en een donkere samen lijken te komen, maar ga je ook piranha vissen of apen kijken.

Amazone

6. Het eten van Brazilië

Wellicht kun je je niet zo’n verbeelding maken van het eten in Brazilië, maar er zijn een aantal gerechten die je geproefd wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan Acaraje, een gefrituurde bol met daarin garnalen en verse groenten. Maar ook aan Tapioca, wat een gevulde deegpannekoek is waarover je een kruidenmegsel giet.

7. Lencois Maranhenses

Tot slot een van de meest bijzondere natuurgebieden van Brazilie en misschien ook wel een van de minst bezochte: Lencois Maranhenses. Dit bijzondere duingebied vind je nabij Sao Luis in de buurt in het noorden van Brazilië. Het duingebied is zo bijzonder omdat je tussen de duinen allerlei poelen vindt waarin je kunt zwemmen. Een magische gezicht.

8. Koloniale steden als Salvador de Bahia

Salvador de Bahia noemde we net al even, maar je moet hier niet alleen heen gaan voor de Capoeira. Ook het historische centrum wil je gezien hebben. Hier loop je langs allerlei kleurige koloniale huizen die samen een bijzonder mooi beeld geven.

9. Braziliaanse muziek

Waar je ook komt in Brazilië, ’s avonds is er altijd wel ergens muziek te horen. Uitgaan en salsa dansen kun je hier dan ook als geen ander. Neem een keer een lesje of beweeg je gewoon soepel de dansvloer op als de live band hun muziek spelen.

10. Het grootse stadion Maracana

Dan toch nog een klein beetje voetbal, want een laatste reden om naar Brazilië te gaan is om een voetbalwedstrijd in het Maracana stadion te zien. Een hele ervaring. Niet alleen omdat het stadion zo groot is of het voetbal zo goed, nee ook omdat de Brazilianen zo uitbundig zijn en met volle borst allerlei liederen zingen tijdens een voetbalwedstrijd.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *