De kerstman

Wie weet waar de Kerstman woont?

Er zijn talloze speculaties over waar de Kerstman nu eigenlijk precies woont. Het is duidelijk waar onze eigen goedheiligman vandaan komt, elk jaar vaart hij met zijn stoomboot vanuit Spanje naar Nederland, dat weet iedereen. Het enige dat we van de Kerstman weten is dat hij arriveert per arrenslee getrokken door rendieren en dat dit uit een koud gebied is. Daar zijn er echter nog wat van. Velen geloven dat de goede man gedurende het jaar in Scandinavië vertoeft. Elk Scandinavisch land heeft wel een plek aangewezen waar dit dan precies zou zijn.

In Alaska weet men beter. De Kerstman komt van de Noord Pool. Om precies te zijn, het plaatsje North Pole in het midden van Alaska. Hier staat zijn huis, Santa Claus House, dat ook te bezichtigen is voor toeristen. Ook worden hiervandaan jaarlijks vele brieven geschreven naar kindjes over de hele wereld met de enige echte North Pole stempel.

Behalve in Santa Claus House, draagt heel North Pole de kerstgedachte het hele jaar door uit. Zo zijn de lantaarnpalen versierd als zuurstokken en hebben verschillende straten namen gekregen die helemaal bij het thema aansluiten. Je loopt door Santa Claus Lane, St. Nicholas Drive, Snowman Lane en Kris Kringle Drive. Uiteraard wordt ieder jaar het kerstseizoen ingeluid met een heus festival inclusief openingsceremonie.


Geplaatst

in

door

Tags: