Veilig op reis naar China

Veilig op reis naar China

Wanneer je een prachtige rondreis door China gaat maken om alle juweeltjes te ontdekken, wil je natuurlijk niet dat je ziek wordt, of je iets anders vervelends overkomt. Hier lees je wat je ertegen kunt doen:

Malaria

In het zuiden van China komt in meer of mindere mate malaria voor. Als je naar China gaat, is het daarom raadzaam je goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van malariatabletten is aanbevolen.

Gele koorts

In China komt geen gele koorts voor, en dat wil men graag zo houden. Daarom is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je in de 7 dagen voor aankomst in China in een land bent geweest, waar gele koorts heerst. Dit geldt met name voor Afrika ten zuiden van de Sahara en Zuid-Amerika.

Hepatitis A en DTP

Vaccinaties tegen deze ziekten worden aanbevolen.
Tuberculose
In China is een verhoogd risico op tuberculose.

Dengue

Ook dengue (knokkelkoorts) is een reden om je goed te beschermen tegen muggenbeten.

Rabies (Hondsdolheid)

In China komt rabies (hondsdolheid) bij veel zoogdieren voor. Daarom is beter het contact met zoogdieren te vermijden.

Tekencefalitis

Tekencefalitis is een ziekte die door teken kan worden overgedragen op mensen en kan hersen(vlies)ontsteking veroorzaken. Daarom is het zaak je goed te beschermen tegen tekenbeten, en jezelf te controleren op teken wanneer je in de natuur bent geweest.

Japanse encefalitis

Japanse encefalitis is een vorm van hersenvliesontsteking die overgedragen wordt door muggen. De ziekte komt vooral voor op het platteland in een vochtige omgeving, bijvoorbeeld rijstvelden. Wanneer je deze bezoekt dien je jezelf dus goed te beschermen tegen muggen.

Andere reistips

In Tibet is het al jaren onrustig door protesten van de Tibetaanse bevolking, die naar eigen zeggen onderdrukt worden door de Chinese overheid. Ook in de Chinese grote steden dien je op je spullen te letten in verband met zakkenrollers.


Geplaatst

in

door