Brazilië

Brazilië

Een rondreis door het land van carnaval, het Amazone gebied met prachtige flora en fauna en samba? Een vakantie in Brazilië heeft voor ieder wat wils!

Hoogtepunten van Brazilië

Laat je meeslepen door de 275 watervallen van Foz de Iguacu, toebehorend aan de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. Dit natuurwonder ligt in het grensgebied met Argentinië en Paraguay en vormt zeker een hoogtepunt van een rondreis door Brazilië.

Wereldberoemd is ook het Amazone gebied met haar tropisch regenwoud, waar ruim een tiende van alle organismes ter wereld voorkomt en je de gekste dieren tegenkomt. Een tocht door de Amazone doet je meteen begrijpen waarom dit gebied absoluut niet verloren mag gaan.

Tijdens je rondreis door Brazilië mag een bezoek aan de Copacabana niet ontbreken, dit is het beroemde strand in Rio de Janeiro. Ook vind je hier Cristo Redentor (Jezus de Verlosser), een 38 meter hoog beeld op de 710 meter hoge berg Corcovado. Dit standbeeld is misschien wel de meest bekende vertegenwoordiging van de Braziliaanse kustplaats.

Klimaat Brazilië

Brazilië heeft door zijn ligging rondom de evenaar een overwegend tropisch regenwoudklimaat. Het is dan vrijwel nooit een lange tijd droog, waardoor sommige plaatsen het hele jaar regen kunnen hebben. Duidelijke seizoenen zijn er dan ook niet, maar het jaar valt wel op te delen in twee regentijden. Daartussenin zitten dan de droge tijden, maar die moeten met een korreltje zout worden genomen. Een tropisch regenwoudklimaat brengt namelijk altijd wel wat vochtige tijden met zich mee en kent bijna geen langdurige droogte.

Tropisch klimaat

Goed om te weten

Een vakantie in Brazilië vereist geen verplichte inentingen. Er wordt wel standaard aanbevolen een vaccinatie tegen DTP (difterie, Tetanus en polio), hepatitis A (geelzucht) en gele koorts (westelijk Brazilië) te nemen.
De munteenheid is de Real. Een Real bestaat uit 100 centavos. Deze munteenheid kent briefjes van één, vijf, tien, vijftig en honderd Real. De muntjes bestaan uit één, vijf, tien, vijfentwintig en vijftig centavos.
De belangrijkste taal in Brazilië is het Portugees. Veel mensen denken dat dit sterk overeenkomt met het Spaans, maar in de uitspraak valt dit nog zwaar tegen. Het Braziliaanse Portugees kent veel meer woorden dan de taal in Portugal zelf, aangezien er nog veel invloeden van het oude Tupi-Guarani in voorkomen.

Wist u dat?

Nederland in de 17e eeuw nog delen van Brazilië in handen had: Nieuw-Nederland. De West-Indische compagnie stichtte een kolonie aan de oostkust die uiteindelijk maar 24 jaar zou bestaan. Enkele Nederlandse overblijfselen uit die tijd zijn nog steeds terug te vinden, zoals Fort Galle.


Geplaatst

in

door