De Maya-route

De Maya-route: een onvergetelijke ervaring!

Heb je plannen om een reis te maken door Centraal-Amerika? Dan is de Maya-route een absolute aanrader! Deze route brengt je in de landen Mexico, Guatemala, Honduras en Belize en bezorgt je het ene hoogtepunt na het andere. Wie de Maya-route heeft afgelegd, heeft kennis gemaakt met de meest uiteenlopende landschappen, culturen en mensen. Kies voor dit spectaculaire traject en laat je betoveren!

Unieke variatie

Als je de Maya-route volbrengt, kom je in aanraking met een enorme diversiteit op landschappelijk, cultureel en sociaal gebied. Je maakt uiteraard kennis met de Maya-cultuur en bezoekt allerlei fascinerende bezienswaardigheden, van tempelcomplexen tot en met stranden en van vulkanen tot en met schilderachtige plaatsen. Ook een laaglandjungle, mangrovebossen en talloze cultuurschatten maken deel uit van de route en daarnaast ontmoet je latino’s in klassieke koloniale stadjes, Maya’s en hun bedrijvige markten en relaxte creolen aan de kust.

Hoogtepunten

Een aantal van de vele hoogtepunten van de Maya-route op een rijtje:

–          Allereerst natuurlijk de bevolking waarnaar de route is vernoemd: de Maya’s, die je aantreft in heel Guatemala en duidelijk te herkennen zijn aan hun traditionele kleding.

–          Met name in de Mayastad Tikal kun je genieten van prachtig uitzicht op de indrukwekkende vulkanen in de omgeving vanaf de piramides.

–          Het meer van Atitlán wordt door velen beschouwd als het mooiste meer van de wereld. Ook hier kun je dagelijks genieten van de meest adembenemende uitzichten op de hoge vulkanen in de omgeving.

–          De actieve Pacayavulkaan is beslist een beklimming waard. Wie van een beetje spanning houdt, gaat op zoek naar de stromende lava.

–          Kippen, wierook en cola als medicijn? Onmogelijk in Nederland, maar niet in San Juan Chamula vlak bij San Cristóbal de las Casas, waar ze er van overtuigd zijn dat er mensen mee worden genezen. Je kunt het met eigen ogen zien in de kerk.

–          Altijd al een keer willen duiken tussen het mooiste koraal? In Caye Caulker en Playa del Carmen, aan het einde van de route, heb je de mogelijkheid!


Geplaatst

in

door