Marokko

Marokko

Na de oversteek van Spanje naar Marokko via de Straat van Gibraltar komt de bezoeker in een heel andere wereld. Marokko is de poort naar Afrika en verrast de bezoeker met uitgestrekte stranden, pittoreske vissershavens, weelderige woestijnoases, imposante bergen en eeuwenoude steden. Reis mee van Tanger – de poort tussen Europa en Afrika – naar de opwindende metropool Casablanca. Van de hoofdstad Rabat naar de prachtige stranden aan de zuidwestkust. Van de oude koningssteden Fez en Meknes naar het exotische Marrakech, een vroegere halteplaats van karavanen op de handelsroutes door de Sahara.

Vroeger moesten Europeanen zich ten zuiden van Tanger vermommen in djellaba’s en sluiers uit veiligheidsoverwegingen, maar gelukkig zijn die tijden allang voorbij. Berbers hebben van oudsher een gewelddadige reputatie, maar daar is niets meer van te merken. Reizigers worden gastvrij ontvangen en zolang u de gebruikelijke tradities respecteert is het heerlijk genieten en voelt u zich misschien wel als Lawrence of Arabia.

Klimaat Marokko

Er zijn drie klimaattypes in Marokko. De kustgebieden hebben warme droge zomers en zijn de rest van het jaar vochtig en kennen zachte winters. Ten zuiden van Agadir is het aanzienlijk droger en kent slechts geringe temperatuurschommelingen. De berggebieden hebben warme, droge zomers en bijzonder koude winters. De rest van Marokko heeft een landklimaat en hoe verder naar het zuiden hoe warmer en droger het wordt.

Gezond op reis naar Marokko

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Als u uit een besmet gebied komt waar Gele Koorts heerst – bijvoorbeeld andere Afrikaanse landen – dan is ook hiervoor een vaccinatie verplicht. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Tags: