Midden-Oosten

Midden-Oosten

Het Midden-Oosten, ook wel Zuidwest-Azië, is een gebied/regio in Azië. Onder het Midden-Oosten worden onder andere de landen Turkije, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Iran, Syrië, Jordanië, Egypte en ook Marokko gerekend. Het Midden-Oosten bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijn en het klimaat is er droog en warm.

Het gebied heeft een rijke geschiedenis en veel beroemde figuren uit de wereldgeschiedenis komen er vandaan. Het heeft ook een unieke cultuur, religie, taal en keuken. Arabisch en Farsi (Perzisch) worden er het meest gesproken. De meeste mensen in het Midden-Oosten zijn moslim. Ze wonen in alle landen in het midden oosten en meestal in de meerderheid.

Het eten in het Midden-Oosten is vaak pittig en kruidig van smaak. Er wordt veel rijst gegeten, bijvoorbeeld in landen als Iran, Afghanistan en Pakistan. Qorma is een bekend gerecht, gemaakt van kip met kerrie, korma en rijst. Vanwege de godsdienst wordt er bijna geen varkensvlees gegeten. Ook wordt vaak Falafel en Dönner Kebab gegeten.

Echte aanraders zijn: kameel rijden in de woestijn, een bezoek aan de koningssteden in Marokko, een kijkje nemen bij de piramides in Egypte, etc.


Geplaatst

in

door