Afrika

Afrika

Afrika, het op één na grootste werelddeel. Het continent omvat 54 landen, die samen zorgen voor een boeiende mix van volkeren en culturen. In het noorden grenst Afrika bij de Straat van Gibraltar aan Europa en in het noordoosten aan Israel en de Palestijnse gebieden door middel van het Suezkanaal.

Men noemt Afrika ook wel de Derde Wereld, vanwege de armoede in veel Afrikaanse landen. Er wonen meer dan één miljard mensen op het Afrikaanse continent, ongeveer een zevende van de totale wereldbevolking.

Reizen in Afrika is voor Europeanen vaak een openbaring, aangezien de culturen vaak zeer veel verschillen van elkaar. Ook de armoede heeft een aandeel in deze openbaring, aangezien het voor veel Europeanen schokkend is hoe sommige mensen moeten leven. Op het gebied van beleving scoort Afrika dus vaak (helaas) heel hoog.

Reizen in Afrika

Woestijnen, tropisch regenwoud, savannes en gebergten wisselen elkaar in hoog tempo af. De Sahara, de grootste woestijn ter wereld, omvat ongeveer een derde deel van het continent. Maar het bekendste is Afrika misschien wel om haar uitgestrekte savannes vol met wilde dieren. Allerlei bedreigde diersoorten als olifanten, neushoorns, leeuwen zijn onderwerp van safari’s, waar Afrika zich bij uitstek voor leent.

Een andere mooie ervaring is het zoeken van gorilla’s in de gebergten van bijvoorbeeld Rwanda. Ook dit is een fantastische ervaring die reizigers lang zullen koesteren.

In Zuid-Afrika vindt men bovendien nog een klein beetje Hollandse geschiedenis. Sommige inwoners zullen misschien zelfs nog een woordje Oud-Nederlands spreken.

Een reis naar Afrika is dus vol verrassingen, verbazing, openbaringen maar ook plezier. Veel mensen geloven dat een reis naar dit continent een mens voorgoed kan veranderen.


Geplaatst

in

door

Tags: