Schildpadden in…Turkije!

Schildpadden in…Turkije!

Natuurlijk kun je naar de andere kant van de wereld reizen voor parelwitte stranden, een prachtige zonsondergang en zeeschildpadden. Maar je hoeft geen uren in het vliegtuig te zitten om te genieten van al dit natuurschoon. Op een paar uurtjes vliegen wacht een paradijsje op jou. Ontdek de Dalyan Delta in Turkije en geniet van een stukje ongerepte natuur. Grote reisorganisaties zoals Oad en Arke Fly brengen je hier voor een voordelige prijs naartoe.

Avontuurlijke reiziger

Veel mensen denken bij Turkije direct aan grote all-inclusive resorts in bekende badplaatsen als Alanya en Marmaris. Maar Turkije heeft zoveel meer te bieden. Ook de avontuurlijke reiziger vermaakt zich hier opperbest. Boek een reis naar het plaatje Dalyan wat op een klein half uurtje rijden van de luchthaven Dalaman ligt. Je hoeft hier niet bang te zijn voor massatoerisme, het authentieke dorp ligt in een natuurgebied en valt onder natuur- en oudheden bescherming. Dalyan is namelijk meer dan alleen een heerlijke strandbestemming, hier bezoek je eeuwenoude ruïnes en maak je kennis met bedreigde schildpadden. Het is aan te raden om een auto huren zodat je de waanzinnige omgeving beter leert kennen. Regel het voor vertrek bij Alamo.

Dalyan

Dalyan wordt omringd door water. De Dalyan rivier stroomt door de stad en verbindt de Middellandse Zee met het binnenlandse Köyceğiz meer. Op de plaats waar de rivier in de zee uitmondt ligt Iztuzu Beach. Dit 6 kilometerslange strand staat ook wel bekend als Turtle Beach. Hier komt al vele honderden jaren de Caretta Caretta schildpad om duizenden eieren te leggen en in te graven. De karetschildpad is een bedreigde diersoort waardoor het strand een beschermde status heeft gekregen. Je zult hier dus ook geen grote luxe hotels langs de waterkant treffen. De nestzones van de schildpad worden afgeschermd en je mag hier tussen mei en november ook niet ’s avonds komen. Zo kan de schildpad in alle rust nesten. Door de ligging van Dalyan tussen de rivier, het meer en de zee is het gebied een bijzondere plek vol flora en fauna. Dalyan aan de Lycische Kust is een pareltje en het bezoeken meer dan waard.


Geplaatst

in

door