Zuid Afrika: binnenlands vervoer

Zuid Afrika: binnenlands vervoer

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika leg je vaak grote afstanden af om van hoogtepunt naar hoogtepunt te reizen. Er zijn diverse mogelijkheden om de afstanden te overbruggen, maar welke manier is nu de mooiste, snelste of best betaalbare?

Binnenlandse vlucht  

Een binnenlandse vlucht is een snelle en efficiënte manier om te reizen. Of je nu low-budget wilt vliegen, economy- of businessclass, het is allemaal mogelijk bij verschillende maatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden. Bij budget-maatschappijen kun je denken aan Mango, 1Time en Kulula.com. Wil je wat meer beenruimte? Of ben je gewend aan businessclass vliegen? Kies dan voor de grotere maatschappijen als South African Airways, Airlink, South African Express en British Airways.

Reizen per trein door Zuid-Afrika

Een unieke ervaring is het reizen per langeafstandstrein: waan je in vervlogen tijden in je privécoupé die ’s avonds getransformeerd wordt tot een luxe slaapcoupé of in de chique ingerichte restauratiewagen. In de Luxury Blue Train of Premier Classe Train geniet je van het prachtige landschap dat aan je voorbij trekt en word je volledig in de watten gelegd. Het is niet de meest budgetvriendelijke manier van reizen, maar wel een prachtige ervaring.

By bus of mini-bus

Zuid-Afrika beschikt ook over een tal van busverbindingen. Van luxe touringcars die van alle gemakken voorzien zijn tot budget-vriendelijke bussen speciaal voor backpackers: er is voor ieder wat wils. Houd er rekening mee dat vooral de busverbindingen tussen verschillende steden goed zijn, maar dat de bussen niet overal kunnen komen.

Mocht je met de bus niet op je eindbestemming kunnen komen, dan kun je gebruik maken van de zogeheten minibustaxi’s. Deze minibusjes zijn een vorm van openbaar vervoer en bedienen het gebied waar de reguliere bussen niet komen. Een nadeel van deze minibustaxi’s is dat er geen vaste route is: de chauffeur bepaalt de route en stopplaatsen.  Ook reguliere taxi’s met een meter zijn aan te raden. Deze taxi’s moet je wel van te voren bestellen, maar bieden een deur tot deur service en de chauffeurs zijn ervaren en efficiënt.

Huur een auto

Een huurauto is in vele opzichten ideaal: je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kunt je eigen tempo bepalen. Het is voor veel reizigers wel even wennen dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden en dat er zomaar kuddes schapen of koeien over de weg lopen. Maar na een paar dagen toeren ben je een ervaren links-rijder.


Geplaatst

in

door