Bolivia

Bolivia

Bolivia is gelegen in Zuid-Amerika en is het hoogstgelegen land van dit continent. Daarnaast is Bolivia ook één van de meest bijzondere landen van Zuid-Amerika. Het land heeft vier verschillende zones, dit zijn: het Andesgebied, het Amazonegebied, het droge Chacogebied en het Oost-Boliviaanse bergland. Deze zones kennen veel verschillende landschappen als, grote wijnvelden, vulkanen, zoutvlaktes, woestijnen, zoutmoerassen, tropisch regenwoud en droge savannes. De diversiteit van het verschil in landschap, klimaat, flora en fauna en de verschillende kleuren maakt van Bolivia een prachtige vakantiebestemming!

De invloeden van de Indiaanse cultuur zijn duidelijk zichtbaar in Bolivia. 60% van de bevolking is puur Indiaans, wat Bolivia het meest Indiaanse land van Zuid-Amerika maakt. Muziek, weven en pottenbakken spelen een belangrijke rol in de cultuur van de Bolivianen. De Indianen zijn te herkennen aan de kleurrijke traditionele klederdracht. Ook dragen zij een hoed, hieraan kun je zien uit welke streek iemand afkomstig is.

Bolivia kent grote verschillen in het klimaat. Er zijn grote verschillen tussen warmte en kou en op sommige plekken kan zelfs sneeuw vallen. In het oosten van Bolivia heerst een tropisch klimaat en in het westelijk deel is het veel kouder. Ook in de nacht kunnen grote temperatuurverschillen optreden.


Geplaatst

in

door