Wilde dieren in de bijzondere natuur van Zuid-Afrika

Wilde dieren in de bijzondere natuur van Zuid-Afrika

Wie naar Zuid-Afrika gaat, zal zeker geïnteresseerd zijn in de flora en fauna die het land te bieden heeft. Bekend of minder bekend: indrukwekkend zijn de wilde dieren zeker! Ook de verschillende natuurverschijnselen zullen ieders mond doen openvallen. Avontuur, prachtige landschappen en wildparken zoals het Krugerpark; je beleeft het allemaal tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

Big Five

Iedereen is wel bekend met de Big Five: de leeuw, Afrikaanse olifant, neushoorn, luipaard en buffel. De kans op het zien van deze wilde dieren is het grootst als je tijdens je reis het Krugerpark aandoet: één van de grootste wildparken van Afrika, gelegen in de nabijheid van Mozambique en Zimbabwe. Naast de Big Five zul je hier ook zeker giraffes, zebra’s, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s, krokodillen en bavianen door je verrekijker voorbij zien komen.

De Marine Big Five

Minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend, is de Marine Big Five. Hieronder vallen walvissen, haaien, dolfijnen, pinguïns en pelsrobben. Ook deze dieren kun je tijdens je reis door Zuid-Afrika tegen komen. In het zuiden van het land, in de omgeving van Hermanus en Gansbaai, worden zelfs speciale excursies georganiseerd om deze Big Five te spotten. Dus ben jij een echte fan van de onderwaterwereld? Grijp hier dan zeker je kans!

Maloti-Drakensberg Park

Het Maloti-Drakensberg Park is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst als gemengd natuur- en cultuurerfgoed. In het park vind je vele grotten, waarvan enkelen rotstekeningen bevatten. Deze tekeningen zijn gemaakt door de San, een volk dat ook bekend staat als Bosjesmannen.
Naast de grotten en rotstekeningen kent het park indrukwekkende pieken. Het gebied populair is daarom zeer populair onder bergbeklimmers.
Voor de avontuurlijke reizigers is een canopy tour aan te raden: tijdens deze tour kun je het park van bovenaf bekijken. Zweef tussen de boomtoppen en laat de omgeving zijn werk doen.
Naast prachtige natuur zijn er echter ook zeldzame vogels te vinden, zoals de lelkraanvogel, kale ibis en de baardgier. Het park biedt voor ieder wat wils.

(Kite)surfen

Surfers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Kaapstad: zowel kitesurfen als golfsurfen zijn hier populair en de omstandigheden perfect. Als echte surfliefhebber ga je naar Llandudno, dat bekend staat als een waar surfersparadijs. Ook Noordhoek Beach en Kommetjie Beach zijn erg populair onder surfers.
De meer ervaren surfers kunnen ook de ‘supertube’ golven van Jeffrey’s Bay (nabij Port Elizabeth) bedwingen. Let tijdens het surfen ook goed op, het kan maar zo dat er een dolfijn of walvis naast je opduikt.


Geplaatst

in

door