Alaska

Alaska

Alaska, een waar walhalla voor de natuurliefhebber, ligt in het noordwesten van Noord-Amerika en wordt door Canada gescheiden van het vasteland. Je vindt hier wilde dieren, adembenemende watervallen en prachtige fjorden. Ook kan je kennis maken met de Amerikaanse goudzoekers in dorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Ga roadtrippen door de de noordelijkste staat van de VS!

Klimaat

Door de geografische ligging (ongeveer een derde deel van Alaska ligt boven de Noordpoolcirkel) is Alaska de koelste staat van de VS. Wie bang om te bevriezen tijdens een rondreis door Alaska heeft gelijk en ongelijk. Het noordelijke deel van de Amerikaanse staat is met recht koud te noemen. Hier zijn de temperaturen ’s winters enkele tientallen graden onder nul en ’s zomers vaak niet warmer dan een paar miezerige graadjes boven nul. Trek je echter in de zomermaanden door het zuiden, zal je zeker van het mooie weer kunnen genieten. Hier kan het kwik oplopen tot 30 graden boven nul. Klinkt toch aangenamer?

Ben je wel bestand tegen een beetje kou en ben je helemaal klaar voor het Amerikaanse wild? Dan zal je in deze dunbevolkte staat niet teleur worden gesteld. Alaska is niet voor niets een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren in hun ongerepte, natuurlijke habitat te kunnen observeren. Denali National Park is de plek bij uitstek om grizzlyberen, elanden en wolven te spotten. Of stap aan boord van een schip[ in Seward en kijk je ogen uit naar orka’s, grijze walvissen en bultruggen.

Reizen door Alaska

Een reis door Alaska is niet voor de luierende mens. Alaska is het best als actieve vakantie te ontdekken. Ga kajakken, wandelen en vissen zoals ze het daar zelf ook doen. Wil je meer leren over hoe men leeft in deze staat? Dit is te ervaren in steden als Fairbanks, Anchorage en Juneau. Maar ook in het plaatsje North Pole waar de Kerstman schijnt te wonen. Ook zijn er bijzondere goudzoekers dorpjes te ontdekken.

Wil je eens een heel ander stukje Amerika beleven? Maak dan zeker een reis naar Alaska, je zult van verbazing in verbazing vallen door al het ruwe natuurschoon.


Geplaatst

in

door

Tags: