Vliegveld

Overheid wil vliegveld bij Machu Picchu, Peru

De verborgen stad Machu Picchu is een oude Inca stad en de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheid van Peru. Om het toerisme naar de Muchu Picchu te bevorderen wil de Peruaanse overheid dichtbij de stad Cuzco een nieuw vliegveld aanleggen.

Huidige vliegveld verouderd

De Peruaanse president Ollanta Humala heeft de plannen hiervoor woensdag (22 augustus) officieel bekendgemaakt. Het huidige vliegveld van Cuzco is ongeschikt om grote vliegtuigen te ontvangen. Ook is het vliegveld alleen overdag geopend. De kosten voor de bouw van dit nieuwe vliegweld worden momenteel geschat op zo’n 367 miljoen euro.

Peru heeft veel meer te bieden

Iedere dag brengen zo’n 3000 toeristen een bezoek aan de wereldberoemde Incastad, die op een schitterende locatie in de bergen verborgen ligt. Naast de Inca-ruïnes en de verborgen stad Machu Picchu, heeft Peru veel meer te bieden. Weinig landen in Latijns-Amerika hebben zo’n indrukwekkende variatie aan flora, fauna en cultuur als Peru. Het altiplano landschap zorgt voor vergezichten op besneeuwde Andespieken. In dorpjes kun je kennismaken met de kleurrijke indiaanse bevolking.


Geplaatst

in

door

Tags: