Cuba als vakantiebestemming

Uitgelicht: Cuba als vakantiebestemming

Cuba is een republiek gelegen in het Caribisch gebied, met als hoofdstad het bruisende Havana.
Het land is ongeveer vier keer zo groot als Nederland en is omringd door het eiland Isla de Juventud en ruim 4000 kleinere eilanden. Velen kennen het land van Fidel Castro, de Cubaanse sigaar, de salsa en de rum. Het is één van de meest inspirerende en fotogenieke eilanden, waar talrijke en onvergetelijke indrukken waar te nemen zijn. Bergachtige landschappen, prachtige ongerepte natuur, tabaksvelden, zeven historische steden, flora en fauna en niet te vergeten de prachtige stranden.

De charme van Cuba wordt gevormd door de rijke cultuur en de lokale bevolking die een ontspannen, vriendelijke en toegankelijke indruk achterlaat. Het historische centrum van Havana, waar prachtige architectuur te bewonderen is, is één van de trekpleisters van Cuba en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast zijn er een aantal steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Santiago de Cuba is een stad waar veel invloeden van verschillende culturen te vinden zijn. Deze stad staat bekend om zijn rum, carnaval, swingende muziek en dans.

Cuba heeft een subtropisch klimaat, waarbij gedurende het hele jaar de gemiddelde temperatuur 27 graden is. De beste reistijd naar Cuba is tussen december en mei. Vanaf juni tot december neemt de kans op neerslag en orkanen toe. Het land is geschikt voor een brede doelgroep, omdat het ontzettend veel te bieden heeft. Er zijn talloze sportieve activiteiten, culturele uitstapmogelijkheden en strandliefhebbers komen niets tekort!


Geplaatst

in

door

Tags: