Thailand

Thailand

Veruit de meest populaire Aziëbestemming voor Nederlanders is Thailand. Zowel in het noorden als in het zuiden vind je prachtige jungle, tempels, fantastische mensen en overal kun je heerlijk eten. De glinsterende mozaïeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha in Bangkok weerspiegelen de vele facetten van Thailand. Het land kan immers bogen op een gastvrije bevolking, overweldigend natuurschoon en een rijke cultuur die tot uiting komt in de architectuur en kunst. Reis naar het oude koninkrijk Siam en ontdek de boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, de dichtbeboste bergstreken, witte zandstranden aan azuurblauwe zeeën, eeuwenoude monumenten en tapijten van groene rijstvelden. Van de hoofdstad Bangkok naar het Khoratplateau, en van Phuket naar de Nanvallei. Behalve al dit moois wacht de reiziger bovenal de glimlach van de mensen, die nog lang in de herinnering zal blijven.

Thailand telt ruim 66 miljoen mensen en koning Bhumibol is de langstzittende vorst ter wereld. In Bangkok leven al meer dan 10 miljoen mensen en is het centrum van de regering, de monarchie en het handelsleven. Een Thai die zegt dat hij ‘morgen het binnenland ingaat’, bedoelt dat hij de stadsgrenzen van Bangkok verlaat; alles daarbuiten is ‘het binnenland’! Het grootste gedeelte van Thailand bestaat uit rijstvelden, dorpjes, plantages en bos.

Klimaat in Thailand

Thailand kent 3 seizoenen: heet, regenachtig en koel, maar voor de gemiddelde reiziger lijkt er slechts één seizoen te zijn: bijzonder warm. Het hele jaar door is het rond de 30° C. en ´s nachts koelt het maar een beetje af. De luchtvochtigheid is meestal 70 procent of nog hoger en daardoor voelt het klam aan. Pas uw kleding hierop aan en drink genoeg water.

Gezond op reis naar Thailand

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus, DTP (difterie, tetanus en polio). Ook raden wij u Malariaprofylaxe aan. Vaccinatie tegen gele koorst is verplicht als u uit een besmet gebied komt. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.

Voorbereid op reis

Het is altijd handig voordat je op reis gaat, je goed in te lezen over de bestemming. Zo is het leuk, maar ook verstandig om vooraf kennis te maken met de hoogtepunten, de accommodaties en het vervoer. Voor al deze informatie is er het Thais verkeersbureau. Je kunt hier terecht voor alle informatie en handige reistips. Bezoek www.thaisverkeersbureau.nl en maak in Nederland al kennis met het bijzondere Thailand.

Belangrijke adressen Thailand
Ambassade van Thailand in Nederland
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Ambassade van Nederland in Thailand.
www.mfa.nl


Geplaatst

in

door

Tags: