Thailand

Thailand heeft de mooiste eilanden ter wereld

De Thaise eilanden zijn een echte “Bountybestemming” . Hier vind je de rustige, prachtig witte zandstranden waarvan je altijd al droomde. Ook zijn er eilanden waar het toerisme iets grotere vormen heeft aangenomen. Hier vind je grote hotels met luxe faciliteiten. Maar de mooiste, ongerepte eilanden liggen in de Amandese Zee.

In de wateren rondom Thailand liggen drie eilandengroepen. Ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok vind je de eilanden zoals Koh Samet en Koh Chiang in de Golf van Thailand. Ten zuidwesten van Bangkok liggen wat bekendere eilanden zoals Koh Samui. In de Amandese Zee liggen dan de wat ongereptere eilanden zoals Koh Phuket en Koh Phi Phi.

Het dichtbij gelegen eiland Koh Tao is volgens velen het mooiste eiland van Azië en een van de mooiste ter wereld. Het eiland wordt ook wel het “Schildpadeiland” genoemd, omdat het qua vorm lijkt op een schild van een schildpad. Ook leggen duizenden zeeschildpadden hier jaarlijks hun eieren. De witte zandstranden, die uitnodigen tot heerlijk luieren, worden beschut door steile heuvels. Wil je de heuvels ook in, huur dan een voertuig met vierwielaandrijving, anders lukt het niet de steile heuvels te bedwingen.


Geplaatst

in

door