Gezond naar Ethiopië

Reisadvies: Gezond naar Ethiopië

Eén land, drie werelden. Dat is Ethiopië. Van het indrukwekkende bergachtige noorden tot de sprookjesachtige sfeer in Harar tot het droge savannelandschap in het diepe zuiden. Ethiopië is een prachtig land om doorheen te reizen, maar belangrijk is wel; ga gezond op reis.

Vaccinaties voor Ethiopië worden beslist aangeraden. Het is helaas niet het meest leuke deel van je voorbereiding op je Ethiopië rondreis, maar het is belangrijk je goed te laten informeren door je huisarts of GGD. Voor de actuele stand van zaken kunnen wij je ook doorverwijzen naar de website van het LCR (www.lcr.nl), het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering . Dit coördinatie- centrum geeft de richtlijnen uit voor vaccinaties en preventie van malaria.

Aan te raden is ook, neem een kleine reisapotheek mee op je Ethiopië rondreis. Dat kan gewoon een tasje zijn met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Ook middelen voor je hygiëne als desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes, om zonder water je handen te kunnen wassen, zijn erg belangrijk.

Er komt in Ethiopië malaria voor in gebieden beneden 2500 meter, maar niet in Addis Abeba. Denk bij een bezoek aan deze gebieden dan aan anti-malaria tabletten, een smeersel met DEET en een geïmpregneerd muskietennet.

Wanneer je op reis gaat naar Ethiopië is het tevens handig om het Europees Medisch Paspoort met te nemen. Hierin staan je ziektes, aandoeningen en medicijngebruik in elf talen vermeld, zodat hulpverleners (in het buitenland) eenvoudig bij je gegevens kunnen. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Dan als laatste raden we je aan bij aankomst in Ethiopië tijd in te ruimen om te wennen aan het klimaat en een rustdag in te lassen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met zonnen en te zorgen voor een pet of hoed op je hoofd wanneer je uitstapjes maakt in de volle zon. Ongemerkt droog je snel uit of loop je zomaar een zonnesteek op. Pas ook op water uit de kraan, in Ethiopië kun je dit niet drinken.


Geplaatst

in

door