Cuba

Cuba

Cuba heeft een magische aantrekkingskracht en is daardoor een van de mooiste en spannendste reisbestemmingen in het Caribisch gebied. Zeep is een schaars artikel in Cuba, maar de gezondheidszorg is de beste van heel Latijns-Amerika. Dergelijke tegenstrijdigheden zetten alle vooroordelen over Cuba op zijn kop en maken het eiland tot een fascinerende vakantiebestemming.

Ontdek de hoofdstad Havana met zijn magnifieke koloniale architectuur en geniet van het bruisende straatleven. Zoek de rust op het platteland waar het oude Cuba nog in volle glorie voelbaar is of reis door de uitgestrekte suikerrietvelden naar woeste gebergten en exotische stranden. Onderweg leert u het geheim van de Cubaanse sigaar kennen!

De multiraciale en multiculturele bevolking is vriendelijk en gastvrij. Ze voelen zich nog niet altijd vrij om hun mening in het openbaar te uiten en het is daardoor moeilijk om Cuba zonder emoties te bezien, maar het prikkelt al uw zintuigen en brengt de geest in verwarring – kortom: Cuba is onvergetelijk.

Klimaat Cuba

Cuba heeft een subtropische klimaat met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 25° C. De zon lijkt altijd te schijnen, maar de temperatuur en luchtvochtigheid zijn duidelijk hoger in de regenachtige ‘zomer’ (mei-oktober) dan de droge ‘winter’(november-april). Wie niet gewend is aan extreme temperaturen kan het beste juli en augustus mijden.

Gezond op reis naar Cuba

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus, DTP (difterie, tetanus en polio). Malaria komt in Cuba niet voor, maar Denque (knokkelkoorst) soms nog wel. Een goed insectenwerend middel is aan te raden. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Tags: