Peru

Peru

Peru blijft een van ’s werelds meest fantastische reisbestemmingen. Behalve de indrukwekkende Incaruïnes bij Cuzco en de ‘verdwenen stad’ MachuPicchu, vindt u er onder meer de enorme tekeningen die de Nazca in de woestijnbodems hebben gekrast, de reusachtige stad ChanChan, de Moche-piramides en -graven bij Trujillo en de stenen citadel Kuélap. Ga op reis van de hoofdstad Lima, met mooie koloniale bouwkunst, naar het hart van de Andes. Ontmoet de indianen in het Amazonegebied en reis door de Heilige Vallei naar de oevers van het Titicacameer. De zuidelijke stad Arequipa, in de schaduw van de besneeuwde vulkaan Els Misti, is een van de charmantste koloniale steden van Peru.

Peru is vele malen groter en veel gevarieerder dan Nederland, en de bergen van de Andes en het regenwoud van het Amazonegebied vormen indrukwekkende barrières, maar het land is goed te bereizen en alle grote steden zijn met het vliegtuig bereikbaar. Circa de helft van de ruim 28 miljoen inwoners is van zuiver indiaanse afkomst. De meesten wonen in afgelegen bergdorpen en spreken nog altijd Quechua of Aymará

Klimaat in Peru

Peru kent regen- en droge seizoenen, maar in de kustwoestijn is het altijd droog. Lima is van april tot november in de ban van een meteorologisch fenomeen dat de garúawordt genoemd, een vochtige-koude mist die de zon wegneemt en ieders humeur aantast. Augustus is de ergste maand van dit verschijnsel. De rest van het jaar is het 21 tot 26° C. en dus heerlijk. In het Amazonegebied duurt de regentijd van januari tot april en vormen aardbevingen en overstromingen een doorlopend probleem. Bovendien is de temperatuur met 27 tot 32° C. hoog.

Gezond op reis naar Peru

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht), DTP (difterie, tetanus en polio) en gele koorts. Malaria komt het hele jaar door, met name in het oerwoud en langs de kust, dus het is raadzaam om malariaprofylaxe te gebruiken en neem andere beschermingsmaatregelen zoals het slapen onder een muskietennet. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.

Belangrijke adressen Peru
Ambassade van Peruin Nederland
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag


Geplaatst

in

door

Tags: