Laos en Cambodja reistijd

Laos en Cambodja: wat is de beste reistijd?

Laos en Cambodja zijn twee buurlanden die vaak aangedaan worden door westerse toeristen die een reis maken door Zuidoost-Azië. Ben je ook van plan om deze twee landen te bezoeken of staat een van deze landen op de planning? Dan doe je er verstandig aan om je goed voor te bereiden, met name als het gaat om het klimaat. Als je in de ‘verkeerde’ maand gaat, kun je namelijk weleens voor onaangename verrassingen komen te staan.

Laos

In Laos kun je een duidelijk onderscheid maken tussen het regenseizoen, dat duurt van mei tot oktober, en het droge seizoen in de overige maanden. In de maanden november tot en met januari is het er redelijk koel (hoewel je je kunt afvragen of een gemiddelde temperatuur van 23 graden koel is…), terwijl de temperaturen daarna richting de 30 graden stijgen. Houd er overigens rekening mee dat het er in de bergen vanzelfsprekend een stuk kouder is. Als je niet goed tegen de hitte kunt, is het dus het beste om in november, december, januari of eventueel februari af te reizen naar Laos.

Cambodja

In Cambodja heerst een tropisch klimaat. Tussen februari en april, wanneer het in Cambodja droog is, kan de temperatuur de 40 graden bereiken, terwijl er vanaf april met name in de avond fikse moessonregens kunnen vallen. In oktober, november, december en januari kun je het beste naar Cambodja: dan is het er relatief koel en behoorlijk droog.

Laos en Cambodja combineren?

Wil je graag een bezoek brengen aan zowel Laos als Cambodja? Als je de beste kans wilt hebben op droge omstandigheden en temperaturen waaraan we in Nederland enigszins gewend zijn, kun je het beste vliegtickets boeken voor de wintermaanden. Hoe dan ook: beide landen hebben enorm veel te bieden!


Geplaatst

in

door