Met de auto naar Frankrijk

Met de auto naar Frankrijk

Ga je er dit jaar een echte Franse vakantie van maken en ben je van plan om dit met de auto te gaan doen? Dan zijn er talloze mooie autoroutes te volgen die je bij de mooiste plekjes in Frankrijk brengen. Maar soms wil je ook gewoon snel bepaalde stukken rijden op de snelweg. Houd er wel rekening mee dat je dan ook vaak tolgeld moet betalen.

De populairste snelweg in Frankrijk

De Route du Soleil is een populaire autoroute in Frankrijk die loopt van Parijs naar Marseille. Het is de ideale autoroute wanneer je snel van A naar B wilt reizen. Beroemd zijn de zwarte zaterdagen. Op verschillende gedeelten van deze snelweg staan dan urenlange files. Wanneer je van plan bent om deze route te pakken, dan kun je dit tijdens de zomer het beste niet in het weekend doen.

Gelukkig is het niet een heel grote ramp wanneer je komt vast te staan op deze autoroute, want er zijn genoeg hotels te vinden waar je prima een nachtje kunt doorbrengen.

Diverse mooie autoroutes in Frankrijk

Wanneer je liever op een rustig tempo door Frankrijk wilt rijden en daarnaast vooral wilt genieten van een mooie omgeving, dan zijn er verschillende autoroutes aan te raden. Zo kun je bijvoorbeeld het zuiden van Frankrijk prima verkennen door een autotocht te maken langs de Franse kust. De route van de Côte d’Azur loopt van Marseille tot Menton. Onderweg kun je kennis maken met prachtige bezienswaardigheden.

Een andere autoroute die je kunt nemen om een mooi stukje Frankrijk te ontdekken, is de zogenaamde Alpenroute. Deze loopt van Thonon-les-Bains tot Menton. Onderweg kom je langs diverse passen en wintersportgebieden. Maar ook tijdens de zomer zijn deze regio’s ontzettend mooi. Houd er wel rekening mee dat het weer soms zomaar om kan slaan in de Franse Alpen.

Volg de James Bond route

Het is misschien niet de meest spectaculaire autoroute, maar wel een heel bijzondere. De James Bond route is slechts 33 kilometer lang, maar brengt je wel langs bochtige bergwegen en historische boulevards. Maar ook kom je langs Monaco, een dwergstaat dat geheel omgeven is door Frankrijk. Maak tijd vrij voor een bezoek aan het Monte Carlo Casino. Maar ook de tuinen van Monaco zijn absoluut aan te raden. Ze zijn vooral ontstaan vanwege de liefde voor bloemen van de inmiddels overleden prinses Gracia.

Boek vroeg genoeg een camping

Een camping in Frankrijk reserveren kun je het beste vooraf doen via een aantal bekende reisaanbieders. Daarmee voorkom je teleurstellingen en heb je de garantie dat je in elk geval verzekerd bent van een mooie campingplaats. Campings in Frankrijk zitten in de zomer snel volgeboekt. Frankrijk is namelijk een populaire vakantiebestemming onder vakantievierders.


Geplaatst

in

door