Dubai onderwaterhotel

Dubai: Onderwaterhotel

Dubai kondigt aan dat er plannen zijn voor de bouw van een onderwaterhotel, genaamd ‘Water Discus’. Al jaren zijn zij volop aan het ontwikkelen en innoveren in architectuur en daarom is het voor velen geen verrassing dat zij behalve het hoogste gebouw ter wereld ook het laagste gebouw ter wereld willen realiseren.
Om de bouw van dit hotel te realiseren wordt een investering tussen de 80 – 120 miljoen dollar geschat.

Hoe ziet het hotel eruit?

Voor het ontwerp van het hotel is een Pools ontwerpbureau ingezet, Deep Ocean Technology. Het onderwaterhotel heeft een futuristisch uiterlijk en biedt met zijn kamers superieure luxe aan.
Er zullen 21 kamers onder de waterspiegel komen te liggen en door grote ramen in de kamers kunnen gasten genieten van het aangrenzende koraalrif.

Het andere deel van het hotel steekt boven water uit en heeft de vorm van een vliegende schotel. Daarnaast zal het hotel een tuin, zwembad en een helikopter platform hebben.
Opmerkelijk is, dat dit hotel niet vast op de zeebodem komt te staan, maar zal zweven in het water. In een noodsituatie of tijdens onderhoudswerkzaamheden kan het hotel als een duikboot opduiken uit het water.


Geplaatst

in

door

Tags: