Wil jij heel graag naar India op vakantie? En wil je India vast voorproeven? Haal dan een stukje India in huis. India is een land met prachtig exotische rijkdom. Bijzondere landschappen, talloze tempels, sprookjesachtige paleizen en verrassende culinaire gerechten.
Het eten in India bestaat vooral uit rijst en/of broodsoorten met verschillende curries. Curry is de verzamelnaam voor alle groente-, vis- en vleesgerechten. Ze worden bereid met specerijenmengsels, ook wel masala genoemd. Vaak zijn deze mengsels scherp van smaak (spicy). Naast de hoofdmaaltijden kun je tijdens je India rondreis ook talloze snacks te nuttigen, waaronder pakora’s en samosa’s.
Wil jij een klein stukje India alvast in huis halen? En één van de culinaire gerechten alvast voorproeven? Dan hebben wij hier voor jou hét recept van één van de meeste begeerde snacks in India: samosa’s. Samosa’s zijn kleine driehoekige loempiaatjes met een vulling van aardappel en groente.
Ingrediënten voor samosa’s (20 stuks):
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 1 theelepel rode peper (fijngesneden of poeder)
* 1 theelepel komijn (djinten)
* 1 rode paprika
* 1 zakje verse koriander (15 gram, fijngesneden)
* 100 gr diepvrieserwten
* 2 gekookte aardappels
* 1 theelepel kerriepoeder
* 1 pakje wonton-velletjes of 10 vellen bladerdeeg
Extra benodigdheden:
* olie, om te frituren
Bereidingswijze Indiase Samosa:
Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui, de komijnzaadjes en de geperste knoflookteentjes. Voeg de fijngesneden paprika en rode peper toe en fruit alles nog 3 minuten. Voeg de erwten, de in blokjes gesneden aardappel en de kerriepoeder toe. Breng het aardappelmengsel vervolgens op smaak met peper, zout en koriander.
Halveer de velletjes bladerdeeg schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen en plak dit dicht, het ziet er dan uit als een soort puntzakje. Vul dit ‘puntzakje’ met het aardappelmengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Deze handeling kun je herhalen met de rest van de vulling en het deeg (in totaal kun je 20 stuks maken).
Verhit vervolgens de olie en frituur de samosa’s hierin in 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Je kunt de samosa’s warm of koud serveren.
Tip: Lekker met mangochutney of wat yoghurt met geraspte komkommer en koriander.