Indonesië

Indonesië

Indonesië is eigenlijk een schatkamer met een grootse verzameling unieke plaatsen, boeiende volken, betoverende muziek en wonderen van de natuur. Reizen door de grootste archipel ter wereld kan nog een echt avontuur zijn. Dit uitgestrekte land heeft alles te bieden voor de moderne reiziger. Van de antieke hindoe-Javaanse tempels tot moderne luxe vakantieoorden. Van de Steentijdcultuur van Papua tot de immense metropool Jakarta – het oude Batavia – en van de eeuwenoude beschaving van Java tot het imposante Tobameer en de beroemde Borobudur.

De bevolking van 220 miljoen mensen, waarvan de helft op Java woont, omvat ongeveer 1000 verschillende etnische en culturele groepen die meer dan 250 verschillende talen spreken. Toch is Bahase Indonesia de landstaal die voor de eenheid van de natie zorgt.

Klimaat Indonesië

Het klimaat in Indonesië kun je ruwweg verdelen in een droog en een nat seizoen. De noordoostelijke moessoen zorgt van november tot april voor hevige regenval en een zeer hoge luchtvochtigheid. Tussen mei en oktober zorgt koele droge lucht voor een aangename tropische warmte. In de hooglanden is het veel koeler en is warme kleding zelfs nodig.

Gezond op reis naar Indonesië

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus, DTP (difterie, tetanus en polio). Ook raden wij u Malariaprofylaxe aan. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *