India, het land van de kleuren en geuren

India, het land van de kleuren en geuren

India, het land van de geuren en kleuren, het land van de verschillende culturen en diversiteit. De verscheidenheid aan fascinerende en interessante plekken om te bezoeken is zo groot,dat het onmogelijk is om een reis te beperken tot slechts één stad. India kent zowel het hooggebergte in het noorden, woestijn in het westen, plateaulandschappen in het zuiden en kustgebieden in het oosten. Omdat ik mijn Indische reis des te intensiever wilde ervaren, heb ik mij gericht op het westen.

In West-India kan je het echte authentieke India ontdekken. India is als land steeds aantrekkelijker voor cultuur- en natuurliefhebbers zodat de meeste steden niet ontkomen aan de toeristen. Hierop hebben menig handelaars dan ook zodanig ingespeeld dat de grote steden net zo toeristisch worden als steden als Barcelona en Rome en de toeristen dan ook aangeklampt worden door verkopers van allerhande souvenirtjes en beeldjes. Uiteraard is ook dit aspect een deel van reis, maar wie zo een verre reis maakt krijgt toch ook graag een beeld van dat échte India en zijn bevolking.

De steden Gujarat en Rajasthan worden zowat in elke rondreis door West-India bezocht, maar dit is uiteraard met de nodige redenen. In deze streken gaat de bevolking nog steeds gekleed in hun traditionele kledij. Daarnaast kent de regio zowel jungle, woestijn als zee. Tijdens de tocht is het dan ook mogelijk om zowel wilde leeuwen te spotten als een eeuwenoude tempel te bezoeken. De Karni Mata tempel is zo een tempel die in het hartje van Rajasthan gesitueerd is. Deze tempel heeft niet alleen prachtige authentieke versieringen en een geweldige architectuur, daarnaast huizen zo een twintigduizend ratten in dit gebouw. Absoluut een bezoekje waard!

Voor veel mensen vormt het lokale voedsel de grootste twijfel om die zo gewilde reis naar India te boeken. Dat het kraanwater moet vermeden worden staat als een paal boven water, maar je kunt er wel zeer lekker eten. Om een klein beeld te krijgen van het Indische eten kun je vooraf (of achteraf) een bezoek brengen aan een Indisch restaurant in Breda. De gerechten die geserveerd worden zijn echt verrassend lekker en lijken helemaal niet op het Indische eten dat in het gemiddeld Indisch restaurant in Nederland te verkrijgen valt. De gerechten in dit restaurant zijn echt volgens traditie van het oosters eten. Het merendeel van de Hindoes zijn vegetariër en bijgevolg zijn ook heel wat traditionele Indische gerechten zonder vlees bereid zoals een heerlijke échte Indische currystoofpot. In de kleine lokale restaurantjes vind je vaak de originele gerechten op de echte, traditionele manier bereid zonder al te veel poespas. Maar wie graag de Indische gerechten eens op een eigentijdse manier wil proeven komt ook aan trekken in deze streek. Zo bereidt de chef van restaurant The trio traditionele Rajasthangerechten op een moderne manier.


Geplaatst

in

door

Tags: