Egypte

Egypte

Egypte heeft veel meer te bieden dan alleen de Nijl. De piramides, het Suezkanaal, de groene oases in de woestijn en het rijke onderwaterleven van de Rode Zee zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. De hoofdstad Caïro is een zinderende metropool met 17 miljoen inwoners en is de culturele hoofdstad van de Arabische wereld. Bezoek een van de middeleeuwse moskeeën of slenter door de Khan al-Khalili bazaar waar men makkelijk verdwaalt. Buiten de stad liggen de wereldberoemde piramides en de Sfinx van Giza en verder naar het zuiden de grote tempelcomplexen bij Luxor in het Dal der Koningen. Maar natuurlijk zijn ook de zonovergoten stranden en mooie duiklocaties grote trekpleisters voor reizigers.

De actualiteit leert ons dat Egypte snel aan het veranderen is en reizigers moeten zich goed op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Het oeroude land geldt als de bakermat van onze beschaving en ook de recente gebeurtenissen zullen uiteindelijk een plek in de rijke historie van Egypte krijgen. Egypte is de Nijl, en de Nijl is Egypte. Beide uitspraken zijn waar, maar er valt nog veel meer te ontdekken zoals Alexandria, Suez, de Sinaï, de Rode Zee en de oases in de woestijn en Midden- en Opper Egypte.

Klimaat Egypte

De zomers zijn heet en droog in Opper-Egypte en vochtig in de Nijldelta en langs de Middellandse Zeekust. De luchtvochtigheid in Caïro is hoog en in juli/augustus is het er drukkend heet. De winters zijn zacht met af en toe wat regen, maar meestal met heldere zonnige dagen en koude nachten. Het is dan heerlijk toeven in het zuiden van de Sinaï.

Gezond op reis naar Egypte

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Als u uit een besmet gebied komt waar Gele Koorts heerst – bijvoorbeeld andere Afrikaanse landen – dan is ook hiervoor een vaccinatie verplicht. Denque (knokkelkoorts) komt wel veel voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is dus zeer aan te raden. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Tags: