Weetjes over China

Dé China weetjes-list

Wil jij alles weten over China? Van het meest bijzondere tot het meest opmerkelijke nieuws? Wij hebben de China weetjes voor jou een op rijtje gezet!

Wist je dat

  • …China onlangs de langste hogesnelheidslijn ter wereld heeft geopend? De trein tussen Peking en Guangzhou heeft nu ongeveer 8 uur nodig om de 2.298 kilometer af te leggen. Voorheen was dit meer dan 20uur.
  • …er in China op het moment het meest zinloze gebouw ter wereld wordt gebouwd die 12,5 mln euro waard is? Het is een gigantische stalen ring die de cirkel van het leven moet voorstellen, ook wel ‘het reuzenrad zonder gordels’ genoemd.
  • …China beschikt over het hoogste nationale park ter wereld? Met de opening van het hoogst gelegen National Park ter wereld in Tibet heeft China weer een nieuw record gevestig. Het park is zo groot als Tsjechië en bevat onder andere vijf bergen van boven de 8.000 meter, majestueuze gletsjers, warmwaterbronnen en wouden.
  • …Tibet momenteel bouwt aan de hoogst gelegen luchthaven? De opening van de luchthaven staat gepland in 2015.
  • …de krachtigste stuwdam ter wereld geopend is in China? Deze gigantische Drieklovendam werkt op 32 generatoren en werd ontworpen om de vele overstromingen van de Yangtze-rivier tegen te gaan.
  • …je in het Holiday Inn hotel in Shanghai een echte sprong in het diepe kan maken? In dit hotel, kun je op 24 verdiepingen boven de grond zwemmen tussen de ontelbare wolkenkrabbers. Hoe indrukwekkend is dat?
  • …China in juni vorig jaar (2012) een gekloond dorp uit Oostenrijk heeft geopend? Het Oostenrijkse dorp Hallstatt werd volledig gekloond in een luxe wijk in Guangdong. Het dorpt telt in totaal 900 inwoners.
  • …China binnenkort de deuren opent van een Atoompretpark? Deze ongewone, opvallende toeristenattractie staat in de Xinjian regio. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de laboratoriums die gebruikt werden door atoomwetenschappers. Ook een wandeling door een 300-meter lange anti-atoomtunnel is mogelijk! Hoe spannend!
  • …China in 2014 of ‘15 het eerste ondergrondse hotel opent? Het gastenverblijf staat honderd meter onder het aardoppervlak en kent slechts drie verdiepingen boven de grond. Het InterContinental Shimao Wonderland telt 380 kamers, wellnessvoorzieningen, een sportcentrum en een onderwaterrestaurant. Een kamer kost omgerekend €245 per nacht.

Geplaatst

in

door

Tags: