Ethiopië

Ethiopië

Gelegen rond de evenaar en het midden van het Afrikaanse continent ligt Ethiopië, voluit ook wel de Federale Democratische Republiek Ethiopië genoemd. Addis Abeba is de hoofdstad van het land, dat in totaal ruim 91 miljoen inwoners heeft.

Ethiopië, dat Italiaanse en Britse invloeden vanuit de kolonisatie kent, grenst aan buurlanden Eritrea, Djibouti, Kenia, Somalië en Zuid-Soedan. Net zoals vele andere Afrikaanse landen kent Ethiopië een groot armoedepercentage en is de bevolking zeer religieus. Het christendom en de islam zijn de grootste godsdiensten in Ethiopië, maar ook de Ethiopisch-orthodoxe kerk heeft veel aanhangers.

Rondreis Ethiopië

Een rondreis door Ethiopië heeft de reiziger enorm veel te bieden. Naast safari’s, waarin het vooral gaat om wildlife op de savanne, kent het land ook spectaculaire kerken en paleizen in Gondar en het ‘achtste wereldwonder’ van Lalibela. Natuurlijk is het contact met verschillende inheemse volkeren ook een mooie ervaring tijdens uw reis naar Ethiopië. Net zoals in de rest van Afrika kan dit een ervaring zijn die u nooit meer zal vergeten.


Geplaatst

in

door