Costa Rica

Costa Rica

In het vaak turbulente Midden-Amerika vormt Costa Rica een vredige, groene oase. Het kleine land is groots in zijn diversiteit, met twee oceanen, snelstromende rivieren, vurige vulkanen en ijzige bergtoppen tot wel 4000 meter. Costa Rica heeft dus veel meer te bieden dan hagelwitte stranden, tropische bossen en de karakteristieke bananen- en koffieplantages. Met recht heeft Costa Rica zich een reputatie als paradijs voor ecotoeristen verworven. De hoofdstad San José is niet heel mooi, maar bruisend en levendig is deze kleine metropool wel. Het is een goede uitvalsbasis om het land verder te ontdekken. Bijvoorbeeld een van de 27 nationale parken, 8 bioreservaten of 60 beschermde natuurgebieden. Wat te denken van de hagelwitte zandstranden met kristalhelder water of de groene en vruchtbare Centrale Vallei. Bezoek de koffieplantages en kleine traditionele landbouwstadjes en geniet van de vele culturele rijkdommen. Vervolgens op weg naar de uitgestrekte tropische oerwouden en ontdekhet spectaculaire vogelleven.

Costa Rica is zeker geen derdewereldland, maar een klein, democratisch en vreedzaam land met ruim 4,5 miljoen inwoners en een ontwikkelingsniveau dat mensen die er voor het eerst komen verrast. Een derde van de inwoners woont in de Centrale Vallei, waar zich de hoofdstad San José bevindt. Maar zoals elke tico(Costariaan) u zal vertellen, is het échte Costa Rica in de campo, de landelijke gebieden te vinden.

Klimaat in Costa Rica

Costa Rica kent twee seizoenen: het regen- of groene seizoen wat  de Costaricanen winter noemen (invierno) en het droge seizoen of de zomer (verano). In de Centrale Vallei duurt het regenseizoen van mei tot november en het droge seizoen van december tot april. Zelfs tijdens regenseizoen is het in de ochtend toch zonnig en lekker warm. Aan de Caribische kust kan er op elk moment van de dag regen vallen, het is er dus over het algemeen vochtiger. De gemiddelde dagtemperatuur is het hele jaar ca. 25° C.

Gezond op reis naar Costa Rica

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Als u uit een besmet gebied komt is vaccinatie tegen gele koorst ook verplicht. In sommige delen van Costa Rica kan Malaria voorkomen. Neem voor de meest actuele informatie ruim voor vertrek contact op met uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door