De Great Himalaya Trail Nepal

De great Himalaya trail Nepal

De Great Himalaya Trail (GHT) in Nepal loopt dwars door de Nepalese Himalaya van Oost naar West-Nepal. De GHT is de hoogste en één van de langste trekking routes ter wereld en loopt langs ‘s werelds hoogste toppen en door afgelegen dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Nepal is onlosmakelijk verbonden met de Himalaya. Van de 10 hoogste toppen ter wereld, bevinden zich er maar liefst 8 in Nepal; met uiteraard als hoogtepunt de Mount Everest, met 8850 m de hoogste berg ter wereld. In de loop der eeuwen is er in de Himalaya een netwerk aan paden ontstaan, die met name gebruikt werden als handelsroutes tussen India en Tibet. De Great Himalaya Trail verbindt deze paden tot een lange-afstands-pad. Met name het Everest- en Annapurna gebied trekken veel bezoekers, maar de minder bekende gebieden in de Himalaya zijn zeker zo mooi. Juist het feit dat er (nog) zo weinig toeristen komen, maakt deze gebieden extra bijzonder. De Great Himalaya Trail wil bekendheid geven aan deze gebieden, door ze te verbinden met de populaire Annapurna en Everest gebieden.

De Great Himalaya Trail heeft een hoge route en een lage route. De hoge route loopt dwars door het hooggebergte en gaat over vele passen rond de 5000 meter. De hoogste pas is maar liefst 6146 meter, de Sherpani Coll tussen het Makalu Barun en het Everest gebied. De lage route loopt met name door het middengebergte, en voert je door karakteristieke Nepalese dorpjes en groene heuvels vol terrassen met rijst, gerst en tarwe. Beide routes zijn opgedeeld in verschillende treks van tussen de 1 en 4 weken en je kunt uiteraard je eigen combinatie maken van de hoge en lage route.

Een trekking door de Himalaya zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Het is een onvergetelijke ervaring om zo dicht langs de Himalaya reuzen te lopen die hoog boven je uit torenen, of om de zon op te zien komen boven de besneeuwde toppen. De landschappen tijdens een trek door de Himalaya zijn enorm afwisselend, van rijstvelden, rododendronbossen en groene Alpine weides tot indrukwekkende, kale rotsformaties in allerlei kleuren, gletsjers en morenen. De Great Himalaya Trail laat je kennismaken met de vele culturen van Nepal, van de beroemde Sherpa’s in het Everest gebied, de Gurungs in de Annapurna’s, de Tamang in Helambu tot de shamanistische culturen in West-Nepal. Verspreid in de Himalaya vind je prachtige Boeddhistische kloosters en indrukwekkende Hindoe tempels.

De Great Himalaya Trail is opgezet door SNV om extra inkomens- en werkgelegenheidskansen te bieden aan de veelal erg arme bevolking in de afgelegen gebieden in de Himalaya. De inwoners van het Everest en Annapurna gebied profiteren erg van het toerisme. Het toenemen van de populariteit van andere gebieden in de Himalaya als gevolg van de Great Himalaya Trail brengt nieuwe kansen voor de mensen aldaar.


Geplaatst

in

door

Tags: