Ecuador

Ecuador

Ecuador dankt haar naam aan de evenaar die dwars door het land loopt. Dat dit bijzondere geografische feit niet de enige bezienswaardigheid is, moet u eigenlijk zelf ontdekken. Ecuador is een land van boeiende volken en wonderschone natuurschatten. Van de hoofdstad Quito naar de ondoordringbare Amazone-oerwouden. Van de met ijs bedekte vulkanen op de evenaar, door Alexander vonHumboldt beschreven als ‘de Avenue van de Vulkanen’, naar de langgerekte kuststrook aan de Grote Oceaan. In het voetspoor van Charles Darwin maakt u kennis met de fenomenale Galápagoseilanden op ongeveer 3 uur vliegen van Quito. Een unieke plek op aarde waar nog een aantal zeldzame diersoorten in het wild is te bewonderen. Dit paradijs voor natuurliefhebbers alleen al rechtvaardigt een reis naar Ecuador.

Ecuador is het kleinste van de Zuid-Amerikaanse Andesrepublieken en door dit Andesgebergte is het land in drie zeer verschillende landschappen verdeeld. De kustvlakte, die Costa wordt genoemd, het Andesgebergte ofwel de Sierra, en het tropische regenwoud in het oosten; de Oriente. Deze opvallende geografische en culturele verscheidenheid in een relatief klein land, maakt het tot een bijzondere reisbestemming.

Klimaat in Ecuador

Omdat het op de evenaar ligt, kent Ecuador slechts twee seizoenen: nat en droog. De verschillen in weerpatronen tussen de geografische regio’s zijn echter groot. In Quito loopt de temperatuur op een dag uiteen van 8 tot 21° C. terwijl het in het Amazonebekken het hele jaar door zeer warm is van 22° C. in de nacht tot ver boven de 30° C. overdag. Bovendien vochtigheidsgraad er zeer hoog. Het echte regenseizoen is van mei tot december

Gezond op reis naar Ecuador

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus en DTP (difterie, tetanus en polio). Malaria komt het hele jaar door dus het is raadzaam om malariaprofylaxe te gebruiken. Gele koorts kan in sommige gebieden voorkomen dus informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Tags: