Latijns-Amerika

Latijns-Amerika

Een reis naar Latijns Amerika is een ware must onder reisliefhebbers! Dit deel van de wereld bevat namelijk veel variëteit in landschappen en cultuur. Het werelddeel ligt op het zuidelijke halfrond, ten noorden van Antarctica en ten zuiden van Noord-Amerika. Latijns Amerika bezit het grootste regenwoud op aarde, dat verspreid is over tien verschillende landen. De oppervlakte is ongeveer de helft van Europa, waarvan 60% in Brazilië ligt.

Reizigers zijn dol op reizen naar Latijns Amerika, omdat het veel historische plaatsen, natuurwonderen, prachtige architectuur en culturen bevat. Een vakantie in dit werelddeel is dan ook prikkelend, spannend en vernieuwend. Ze zeggen ook wel dat Latijns Amerika de beste therapie is voor gestreste Europeanen. The way of life is in Latijns Amerika in groot contrast met wat men gewend is in het westen. Er is bijna overal muziek, gezelligheid, dans, eten en mensen die in hun rustige tempo genieten van de omgeving.

De meest populaire plaatsen in Latijns Amerika zijn o.a. de Galapagos eilanden bij Ecuador, Paaseiland bij Chili, Machu Picchu in Peru, Rio de Janeiro in Brazilië en Foz de Iguacu in Argentinië of Brazilië, waar de grootste waterval ter wereld te bezoeken is. Het klimaat in Latijns Amerika is zeer aangenaam en gedurende het hele jaar geschikt voor verschillende wensen. Zo kunt u in de maanden juni – september skiën in Argentinië, in dezelfde periode heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden van Mexico of deelnemen aan avontuurlijke rondreizen.


Geplaatst

in

door