Kerry Way Ierland

Kerry Way in Ierland

Welke wandelaar is zich er niet van bewust? Ierland is een van de mooiste landen in de omgeving om te wandelen. Maar welke gebieden zijn het meest de moeite? Mijn voorkeur gaat uit naar de bekendste wandelroute van het land, de Kerry Way.

Parallel aan de beroemde Ring of Kerry loopt de langste wandelroute van Ierland, de Kerry Way. Deze bevindt zich in het zuidwesten van Ierland, op het schiereiland Iveragh. De route voert je mee naar plekken waar je met de auto niet kan komen. Mooie uitzichtpunten, zicht op hoge bergen en fraaie landschappen staan dus op het programma. De hoogteverschillen vallen mee, je wandelt voornamelijk door dalen. De bewegwijzering is goed en de paden variëren sterk. Soms loop je stukken over asfalt, andere stukken zijn dan weer minder goed onderhouden. Maar de omgeving is vrijwel de hele route prachtig. Het landschap wat je onderweg ziet is schitterend: heldere meren, bergen, oude bossen, veengebieden, lieflijke baaien en mooie zandstranden.

Hoewel de meeste reisgidsen de route tegen de klok in weergeven, vind ik hem mooier als je met de klok meeloopt. Het landschap wordt dan steeds mooier naar het einde toe.


Geplaatst

in

door

Tags: