Betoverend Egypte

Bijzonder & betoverend Egypte

Ik ben een paar maanden geleden naar Egypte geweest. Het land van de farao’s, piramides en een eeuwenoude cultuur die gelukkig heel goed bewaard is gebleven. Mijn rondreis door dit bijzondere land ben ik gestart – en geëindigd – in Caïro, waarna ik de Nijl ben gevolgd en heel veel prachtige ervaringen heb opgedaan.

Je kunt Egypte niet bezoeken zonder de piramides te bezichtigen. Daarom ben ik uiteraard naar de piramide van Djoser geweest. Deze trappiramide is waarschijnlijk de oudste piramide in de geschiedenis. Maar de piramide van Cheops in Gizeh is de laatste van de klassieke zeven wereldwonderen die nog overeind staat. Imposant om daar naast te staan en je een heel klein mens te voelen.

Via de Nijlcruise ben ik afgereisd naar het Dal der Koningen in Luxor. Het is net alsof je terug gaat in de tijd wanneer je daar tussen de oude graftombes loopt. Vooral de rondleidingen door de piramides zelf zijn fascinerend en avontuurlijk tegelijk. Je krijgt echt respect voor de mensen die deze gebouwen hebben neergezet en hebben teruggevonden.

Toen ik de woestijn wel had gezien, maar zeker heb genoten van de bijna onbeschrijflijke imposante sfeer van de vele tempels, piramides en graftombes, heb ik de Siwa Oase bezocht. Je weet niet wat je daar meemaakt. Midden in de woestijn ligt een paradijs vol dadel- en olijfbomen en heel veel bronnen. Dat was echt een geweldige plek.

Egypte had mij nog meer te bieden. Het is een land met een heerlijke traditionele, maar toch moderne cultuur. Zo kom je bijvoorbeeld overal in het land waterpijpwinkeltjes en shisha lounge tegen waar de waterpijpen en tabakskoppen met de hand op traditionele wijze met een modern uiterlijk worden gemaakt. Ik was best nieuwsgierig hiernaar en heb daarom een waterpijp voor mij klaar laten maken. Het was even wennen, maar heerlijk ontspannend. Terug in Nederland heb ik ook een waterpijp gekocht, zodat ik in stijl aan deze heerlijke, aan te raden reis kan terugdenken.


Geplaatst

in

door

Tags: