Vlag van chili

Chili

Chili lijkt ‘gevangen’ te liggen tussen de Grote Oceaan en het machtige Andesgebergte. Sinds het herstel van de democratie kunnen reizigers volop genieten van het fraaie landschap en de gastvrijheid van de bevolking. Chili is ondanks zijn enorme lengte (4300 km) een van de makkelijkste Zuid-Amerikaanse landen om in te reizen. Er zijn voldoende lijnvluchten en moderne bussen rijden naar vrijwel alle kleinere steden. De meeste reizigers vliegen naar de hoofdstad Santiago,bekend om de koloniale architectuur, drukke terrassen en kleurrijke straatartiesten. Daarna is er volop keus en voor ieder wat wils. Van de weelderige bosgebieden tot de droogste woestijn ter wereld. Van de spectaculaire gletsjers en fjorden naar de ‘ring van vuur’ langs de kust met meer dan 2000 vulkanen. Reis naar de beroemde kopermijnen en pre-colombiaanse ruïnes of geniet van heerlijke wijnen in een van de vele wijngaarden in de groene Centrale Vallei.

Na de jarenlange dictatuur onder Pinochet verwelkomden de Chilenen een democratisch gekozen regering in de jaren negentig van de vorige eeuw die voor snelle economische groei en politieke stabiliteit zorgden. Chili is daardoor een van de meest ontwikkelde landen van het continent geworden en een paradijs voor avontuurlijk ingestelde toeristen.
Naast het vaste land van Chili heb je ook nog het bekende Paaseiland. Paaseiland is het meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld en is bekend geworden door de kolossale Moai beelden die rondom het gehele eiland zijn te vinden. Naast de Moai beelden zijn op het eiland ook veel tombes, ruïnes en andere overblijfselen uit het verleden te vinden.

Klimaat in Chili

Heel algemeen gesteld gaat het Chileense klimaat langzaam over van de extreem droge hitte van de noordelijke woestijn tot de bittere kou en regenachtige condities van het uiterste zuiden. In de Centrale Vallei en het Merengebied is het aangenaam toeven en is het klimaat mediterraan, zacht en gematigd. De temperaturen schommelen tussen de 15 en 30° C. en onze wintermaanden is de beste reistijd.

Gezond op reis naar Chili

Chili is op gezondheidsgebied een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Malaria en gele koorts komen niet voor en de hygiënische standaard is hoog. Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel aangeraden u te laten inenten tegen Hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts of kijk op www.lcr.nl voor de meest actuele stand van zaken en een advies op maat.


Geplaatst

in

door

Tags: